Pervin Ruso Taneri

Klinik Psikolog

Münire Şirket Uğural

Ailemiz Dergisi’nin yeni köşesi olan Annelik Hikayeleri’nin  yeni konuğu Pervin Ruso Tanyeri ile karşınızdayız.

 

Bize kendinizi tanıtabilir misiniz?

 

İsmim Pervin Ruso Tanyeri. 29 yaşındayım. Sosyal Sigortalar Dairesinin İskele Şubesinde memurum. Evliyim. Alaniçi köyünde yaşıyorum.

Kaç çocuğunuz var?

 

Bir tane oğlum var. İsmi Bülent. 3. yaşının içerisinde.

 

Peki hamileliğiniz nasıl geçti? Güzel anılarınız var mı?

 

Hamileliğim genel olarak güzel ve rahat geçti. Hamileliğimin son döneminde COVİD — 19 hastalığının ülkemize de gelmesi ve pandeminin başlamasıyla sıkıntılı ve tedirgin günler yaşamıştık. Ama güzel anlarına bakacak olursak hamileliğimin 4. ayında eşim ile birlikte Paris-Benelux turuna gitmiştik. Ve gezerken orada kurulan pazarlarda yapılan ve satılan kreplerin kokusu bana lokma tatlısını hatırlatmıştı. Canım çekmişti. Eşim de orada bana lokma bulamayacağını söyleyip gülmüştük.

 

Doğumdan aklınızda neler kaldı? 

 

Doğum sezeryan doğum olacağı için doktorumuzla doğum tarihini 11/04/2020 olarak kararlaştırmıştık. Fakat 10 Nisan sabahı saat 5.15 gibi sancılarım başladı. İlk başta sancı olduğunu anlamadım. Karın ağrısı sanmıştım. Sonra annemi aradım annem sancıysa ağrılarımın belli bir dakika aralığında olacağını söylemişti. Ve fark ettim ki 15 dakikada bir gelen ağrılarım var. Hemen doktorumu aradım. O da hemen hastaneye doğum yapacak şekilde hazırlıklı gitmem gerektiğini söyledi. Doktorumun da hastaneye gelmesiyle saat 11.30 sıralarında oğlumuz doğdu.

 

Bebeğinizi ilk ne zaman kucağınıza aldınız? Neler hissettiniz?

 

Bebeğimi doğum anında çocuk doktorumuz yanıma getirip bana göstermişti. O anda onu öpüp kokusunu içime çekmiştim. Ama kucağıma almam odaya alındıktan sonra oldu. Çok farklı bir duyguydu. Onun kokusu gibi bir koku daha önce koklamamıştım. Tamamlanmış hissetmiştim.

Çocuğunuzun ilk oyunları nelerdi?

 

Bülent’in ilk oyunu iki elimizle yüzümüzü kapatıp ce ee yapmaktı. Buna bayılırdı, kocaman kahkahalar atardı. Kendisi de bize yapardı.

 

Çocuğunuzun ilk yürümesi nasıl ve nerede oldu? Neler hissettiniz?

 

Bülent ilk 13 aylık iken anneannesinin evinde yürümeye başlamıştı. Sonra topa takılıp düşmüştü. Bu onu korkutmuştu ve 15 aylık olana kadar yürümemişti. Yürümesini sabırsızlıkla beklediğimiz için çok mutlu olmuştuk.

 

Çocuğunuzun ilk anne baba demesi ne zaman oldu? Neler hissettiniz?

 

Bülent ilk baba demişti, altı aylıktı. Anneyi söylemesi bir iki hafta sonrasıydı.

 

Peki şu an çocuğunuzla neler yapıyorsunuz?

 

Bülent ile şu an resim yaparız, yürüyüşe çıkarız, kitap okurum ona, bisiklet süreriz, markete gideriz yani aslında çoğu aktiviteyi beraber yapacak kadar büyüdü.

 

Gelecek planlarınız nelerdir?

 

Bülent’i yetiştirme yolunda en önem verdiğim şey kendini bilen, tanıyan ve ne yapmak istediğini bilen bir çocuk olması. Yani onu kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmek isterim. Ben ona yol gösterirken ona tercih sunmak ardından da onun tercihleri doğrultusunda yol almasını sağlamalıyım. Bu yüzden de şu an için özgür büyüyen bir çocuk. Umarım başarılı oluruz.

 

Yeni anne adaylarına önerileriniz nelerdir?

 

Yeni anne adaylarına önerim, doğumdan itibaren her dönemin farklı bir zorluğunun olduğu fakat bu zorlukların kalıcı olmadığını ve geçeceğini unutmamalarıdır.