Kırılan Kalpler Nereye Gider?

Çocuk Gelişimci

Mine Kara Duman

Kitabın kahramanı Neşe çok soru soran ve sorularının cevabını almadan peşini bırakmayan tatlı mı tatlı bir çocuk. Kimsenin aklına gelmeyen ilginç soruları var. Örneğin “Turuncu saçlı insanlar çok fazla havuç yediği için mi saçları turuncu?” veya “”Yıldızlar gündüzleri uyuduğu için mi görünmezler?” gibi.

 

En son sorduğu soru bugüne kadarkilerin en zor sorusuydu: “Kırılan kalpler nereye gider?” Bakalım Neşe bu zor sorunun cevabını bulabilecek mi?

 

4+ yaş grubu çocukların severek okuyacağı bu kitap 36 sayfadan ve bolca resimden oluşmaktadır. Kitabın kahramanı Neşe öyle tatlı çizilmiş ki bence okurken tebessüm etmeden geçemeyeceksiniz. Kitabımız Timaş Çocuk Yayınları aracılığıyla 2019 yılından beri okuyucuyla buluşmaktadır.

 

Kitabın hem yazarı hem de çizeri Gülşen ARSLAN AKÇA’dır. Yazar günlük hayatta ev ortamında yaşanılan olayları, diyalogları, mimikleri akıcı bir üslupla ve resimleriyle öyle güzel anlatmış ki okurken aynı zamanda bir şey izliyormuşçasına ilerliyor.

 

Çok meraklı olan ve çok sorular soran Neşe’nin ablasının ona kızmasıyla kalbi kırılıyor ve düşünmeye başlıyor. Acaba kırılan kalbimin parçaları nereye gidecek?

 

 

Özellikle okulöncesi dönem çocuklarla okuyacağınız bu kitap soyut dönemde olan çocuklarınız için kalp kırılması gibi kavramları somutlaştırarak hikâyenin içine yedirmiş. Böylece üzüldüklerinde çocuklarınızın hislerini tarif etmeleri için güzel bir yöntem olmuş. Ayrıca kitabın sonlarında kırık kalpleri onarmak için sevimli ve basit yöntemlerden de bahsedilmiş.

Herkese iyi okumalar dilerim.