Kısa Kulaklı Tavşancık

Çocuk Gelişimci Mine Kara Duman

“Tavşan Bonbon, arkadaşları gibi uzun, bembeyaz kulakları olsun istiyordu. Annesine her gün, “Neden benim kulaklarım öbür tavşanlarınki gibi değil?” diye soruyordu. Bakalım Tavşan Bonbon kısa kulaklarını uzatmanın bir yolunu bulabilecek mi?”

 

Yapı Kredi Yayınları aracılığıyla bizlerle buluşan bu kitabın yazarı Julia LİU, çevirmeni ise Çiğdem KAPLANGI’dır. 36 sayfadan oluşan, 3+ yaşa hitap eden kitabın sımsıcak hisler veren ve bir o kadar eğlendiren çizimlerini ise Leo TANG hazırlamıştır.

 

Farklılıklar ve yetenekler üzerine yazılmış olan bu hikâyenin dili öyle akıcı yazılmış ki çocuklar okurken kendilerini kitabın kahramanı ile maceraları yaşarken bulabilirler.

 

Ayrıca şirin mi şirin resimlerle de hayal güçlerini zenginleştirebilirler.

 

Kitapta farklı olmak ve bunu sevebilmek konuları çok güzel işlenmiş. Bu anlamda çocuklara yeni pencereler de açacaktır.

 

Çocukların doğasında farklılıkları olduğu gibi kabul etmek zaten vardır. Ancak bazen çevreden aksini öğrendikleri olabiliyor. Böyle kitaplar da bu noktada devreye girip yine doğamızda olduğu gibi farklılıklarımızı, başkalarının farklılıklarını kabullenip bunları sevmemiz konusunda yol gösterici olacaktır.

 

Hikâyemizde de kulaklarını diğer tavşanların kulak boyutuna getirmek için çeşitli yollar deneyen bir minik tavşandan bahsediyor. Denediği yollardan bir tanesi onun hem kendini sevmesini hem de girişimciliğinin desteklenmesini sağladı.

Sonuçta hayat kendimizi olduğumuz gibi kabul ettiğimiz de daha da güzelleşmiyor mu?