Eğitici Matkap

Klinik Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Tamirciler İş Başına…  3D Tasarımı ile Dilediğiniz Hayali Yapmaya Hazır Mısınız?

3+ yaş ve üzeri çocuklar için uygun olan oyuncağımızda kutunun içerisinde 2 ayrı taşıt çıkmaktadır. (Örnek: Helikopter, Kamyon gibi ) Kutu içerisindeki taşıtlar farkındalık gösterebilir. Kamyonları dilediğin gibi tekerleklerini, damperini vb. istediğiniz gibi söküp takabilirsiniz. Pilli matkap sayesinde dilediğin kamyonları sök birleştir ve en güzel tasarımı sen yaratabilirsin.

Yaratıcılığı, el motor becerilerini ve üç boyutlu düşünmeyi hedeflemektedir. Çocukların ince kas becerilerini destekleyerek sök –çıkar özelliği ile hayal dünyalarını genişletmelerini sağlamaktadır. .

Oyuncaklar çocukları eğlendirirken aynı zamanda onların bilişsel düşünme, fiziksel beceri kazanma,  kas becerilerini geliştirmelerine, arkadaşları veya ailesi ile oynandığı zaman sosyal becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olur.

Çocuğun seçme, değerlendirme duygusunu ve yaratıcılığını geliştirirken aynı zamanda da kendi kendine karar verebilme ve belirli alanlarda beceriler kazanmasına da olanaklar sağlanması gerekmektedir.

Eğitici oyuncaklarla oynamak çocuklarda konsantrasyon becerilerini arttırır ve uzun süre oyun kurarak bir olay örgüsü oluşturabilirler. Ayrıca çocukların yaratıcılığını ve duygusal gelişimini eğitici oyunlar oynayarak, empati kurma gibi birçok kazanım da elde etmelerine yardımcı olur. Oyun oynarken çocuklar genellikle sırayla ve paylaşarak oynadığı için dayanışmayı öğrenmiş olurlar.

Bu nedenle çocuklar için doğru eğitici oyuncakların seçilmesi, farklı alanlarda gelişimleri için oldukça önemlidir.