Kayıp Çoraplar

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

“Kayıp Çoraplar” Eşleştirme oyunu 32 çift 64 çoraptan oluşmaktadır. Oyun nasıl oynanır? Birbirinden renkli çorap çiftlerinden oluşan oyun kutusundaki 32 çift 64 çorapların hepsini çocuğun önüne dizerek çocukla birlikte oyuna başlamadan önce çorapları  tek tek eşleştiriniz. Eşleştirme uygulaması bittikten sonra çorapları ters çevirerek karıştırınız. Her defasında iki çorap çevirerek çorap eşlerini bulmaya çalışınız. Eşlerini bulduğunuz çorapları kenara ayırınız. Eğer iki çevirmede çorapları bulamazsanız; çevirdiklerinizi kapatarak farklı çoraplarda tekrar eşlerini arayınız.

 

Oynanan bu tarz oyunlar çocukların dikkat,  konsantrasyon, odaklanma, hafızada tutma gibi birçok becerisini destekler.

 

Hafıza oyunu, çocuğunuzun gördüğü resmi / bilgiyi aklında tutup, daha sonra zihninde geri çağırması üzerine kurulu olduğu için, görsel hafıza ve algı yeteneğinin gelişmesinde faydalı olur.

 

Gelişmiş görsel hafıza ve algı yeteneği, çocuğunuzun okul eğitimi ve sonraki yaşantısını olumlu yönde etkilemektedir. Hafıza oyunu, çocuğunuzun özellikle muhakeme ve idrak yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunur. Düzenli aralıklarla oynandığında, çocuğunuzun konsantrasyon kabiliyetini arttırır.

 

Hafıza oyunları, eğitsel oyunlar arasında beyin / hafıza gelişimini en çok destekleyen oyunlardan biridir.  Ayrıca görsel algı ve görsel bellekte tutma becerilerini geliştirir.