Bol Kepçe Lokantası

Çocuk Gelişimci

Mine Kara Duman

Öykümüzün anlatıcısı mesleği garsonluk olan ve işini severek yapan babasını anlatan bir çocuk. Babasının müşterilere her yemekle ilgili anlattığı ilginç hikayelerle nasıl sevildiğini ve bir gün anlattığı bir hikaye sayesinde bir sokak köpeğinin hayatının nasıl değiştiğini çok güzel bir dille anlatıyor.

 

Mundi Yayınları tarafından basılan kitabın yazarı Gülşen MANİSALI, çizeri ise Şule COŞKUN BALMUMCU’dur.  Kitap 40 sayfadan oluşuyor ve +5 yaşa hitap ediyor. Ancak resimleri öyle bol ve çeşitli ki daha küçük yaş grubu çocuklarınızla da resimlerden yola çıkarak güzel vakit geçirebileceğinizi düşünüyorum.

 

Öyküyü okurken bir çocuğun gözünden israfın nasıl anlatıldığını, ‘Bol Kepçe Lokantası’nın bol olan porsiyonlarından artan yemeklerin çöpe değil de güzel bir çözüm üretilerek sokak hayvanlarına nasıl yemek olduğunu göreceksiniz.  İsrafın, sokak hayvanları için çözüm üretmenin, sahiplenmenin bir çocuğun gözünden anlatılması çocuklarınız için iyi bir örnek ve farkındalık olacaktır.

 

Yaşadığımız dünyada tek olmadığımıza, yardımımıza ihtiyacı olan başka canlıların da olduğuna vurgu yaparken ayrıca insanların aç gözlülüğü, aşırı tüketimine de akılcı şekilde değinilmiş. Belki sizler de çocuklarınızla kitabı okuduktan sonra evinizde artan yemekleri toparlayıp beraberce sokak hayvanlarını besleyerek güzel bir başlangıç yaparsınız, ne dersiniz?

İyi okumalar diliyorum.