Vakum Molekül Yaratıcı Bloklar

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

9 farklı şekli ile toplamda 50 parçadan oluşan vakum moleküler yaratıcı bloklar çocukların motor beceri gelişimlerine fayda sağlamaktadır.

 

Çocukların düşünce dünyasında oyun ve oyuncaklar önemli bir rolü vardır. Çocukları eğlendirici özelliğinin yanında onların hayal gücünü geliştiren oyun, çocukların enerjilerini açığa çıkarır ve becerilerinin gelişmesine yardımcı olur.

 

Oyuncaklarla oynamak, çocukların el-göz koordinasyonlarını geliştirmelerine yardımcı olarak okuma ve yazmayı öğrenmelerini daha kolay bir hale getirir. Oyuncaklar çocukları eğlendirirken aynı zamanda onların bilişsel düşünme, fiziksel beceri kazanma, problem çözme, sayılar, dil gibi temel yetenekleri bulmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Oyunlar çocukların hayal gücünü geliştirir

 

Yaratıcılık ve görsel algı becerilerini gelişmekte ve duyusal gelişimlerine fayda sağlamaktadır. Vakumlu alanı sayesinde çocukların el ve parmak koordinasyonu geliştirerek hayal güçlerini geliştirmektedir. Düz zemin üzerine kolayca yapışan vakum  parçaları birleştirerek yeni bir ürün elde ederek  çocukların hem motor kaslarını hem de hayal gücünü çalıştırır. Oyuncaklar çocukların hayal güçlerini kullanmalarına izin verir ve aynı zamanda da mantıklarını da kullanmalarını sağlar. Çocuklar tamamen kendi hayal gücü ve yaratıcılıkları ile düz şekillerden, karelere, piramitlere, sınırsız geometrik şekillerle kendi oyunlarını kuracaklardır.

Ayrıca çocuklar her iki elleri ile itme ve çekme hareketleri yaparak vakumlu oyuncakları birleştirip ayırmaya çalışırlar. Bu da çocuklarda kavrama, çekme, itme, güç ve koordinasyon gelişimine katkı sağlayacaktır. Kalem tutma ve yazı yazmaya başlamadan önceki harika oyuncaklardır. Onları itmek ve çekmek çocuğunuzun el ve parmaklarının el yazısına hazır hale gelmesini sağlayacaktır.

 

Çocuklar, Vakum Molekül Yaratıcı Bloklar  evde, arabada, restoranda, banyoda her yerde çocukların sıkılmadan  eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacaktır.