Güneşin Uyanışı ve Cilt Bakımı

Uzman Estetisyen

Sabira Arapsoy

Kış aylarının soğuk günlerini geride bırakmış olmanın mutluluğu ile bahar geldi! Ruh halimizi, cildimizi ve daha birçok unsuru etkileyen hava koşulları iyileşmeye doğru gidiyor. Cilt demişken, kış mevsiminin hissettirdiği kuru ve soğuk hava şartlarından en çok etkilenen ve üzerinde durduğum konulardan biri de Bahar bakımı.

 

Bahar ayları cildimizi ve vücudumuzu yenileyebileceğimiz en ideal aylardır. Bu aylarda cilt bakımında uyarılar doğrultusunda evde bahar bakımı nasıl yapılması gerektiğini ve bahar aylarında cilt bakımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizlerle paylaşıyorum.

 

Bahar aylarının gelmesiyle beraber cildimizin de ihtiyaçlarında birtakım farklılaşmalar meydana geliyor.

 

Kış aylarında soğuk hava ve rüzgar gibi etkenlere maruz kalan cildimiz mevsim geçişlerinde oldukça yorulmuş oluyor.

 

Bahar aylarıyla birlikte cildin sağlıklı ve canlı görünümüne kavuşabilmesi için cilt bakımı ve beslenmeye dikkat etmek önemli. Özellikle cildimizin bahar aylarında diğer aylara nazaran mevsim koşullarına daha fazla reaksiyon göstermesinden dolayı cilt bakımı oldukça önemli bir hal alıyor.

 

Cilt bakımını ihmal etmemenin yanında beslenme tarzınızı da sağlıklı hale getirmek cilt güzelliğinin en önemli sırları arasında.

 

  1. İlk adımımız Su!

 

Sağlık konularında her zaman önceliğimiz olan su tüketimi cilt bakımında da büyük önem taşıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında diğer mevsimlere göre daha fazla su tüketmemiz gerekiyor.

 

Artan sıcaklığa bağlı olarak vücudumuzun daha çok suya ihtiyacı oluyor. Bu sebeple her gün en az 2 litre su tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Eğer su içmeyi unutuyorsanız bunu hatırlatan telefon uygulamalarından yardım alabilirsiniz.

 

  1. Bahar aylarında nemlendiricinizi değiştirin.

 

Sağlıklı ve parlak bir cildin en önemli kuralı dengeli bir nem oranıdır.

 

Kış mevsiminin zorlu hava koşulları cildi hem içten hem dıştan etkileyerek yıpratıcı bir etki bırakır. Özellikle de soğuk ve kuru hava, cildin kuruyarak tahriş olmasına yol açar.

 

Soğuk havaların etkisiyle nemini yitiren, kuruyan ve çatlayan cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak için nem oranını sağlamak gereklidir. Bunun için cilt tipine uygun ürünlerden yararlanabilirsiniz.

 

  1. Peeling ile ölü hücrelerden arınalım.

 

Bahar aylarında cilt bakımı nasıl yapılır sorusuyla birlikte ilk akla gelen konulardan biri.

 

Kapsamlı bir cilt bakımı ile sağlıklı görünüme kavuşmanın yolu peeling yapmak. Peeling sayesinde cildimiz ölü hücrelerden arınır ve gözenekler temizlenir.

 

Cildinin ihtiyacına göre haftada 1-2 kez peeling yapabilirsiniz.

 

  1. Yeni Nesil Cilt Serumları.

 

Son dönemlerde bakım rutinlerinde fazlasıyla karşılaştığımız konu SERUMLAR.

 

C vitaminli, Hyalüronik Asitli nemlendiricili veya Kolojenli gibi birçok çeşidi mevcut. Bahar aylarında cilt bakımı nasıl yapılır diye düşünürken ihtiyacınıza uygun olan bir serum seçebilirsiniz.

 

Nemlendiriciden önce uygulanan bu cilt serumları sayesinde yaptığınız bakımın etkisini daha net görebilirsiniz. Sıvı ve yoğun etkili olan bu karışımlar kış mevsiminden çıkan cildinize destek olmak için fazlasıyla uygun.

 

  1. Maske ve Cilt Beslenmesi.

 

Kış aylarının yorucu etkisinden kurtulmanın en iyi şekilde nemlendirmek için maskelenin.

 

Yüz tipinize ve ihtiyacınıza uygun olarak, extra vitamin ve besleyici içerikli, seçeceğiniz yüz maskelerinden birini haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

 

  1. Nemlendirme ve Güneş Koruması.

 

Bahar aylarında cilt bakımı nasıl yapılır sorusu aslında çok yerinde bir sorgulama. Hava sıcaklığı arttığında cildimizin yağ oranı yükselir. O halde nemlendirici kullanmaya gerek yok mu? Tabi ki de var.

 

Kış mevsiminin kurutucu etkisinden çıkan cildini şoka uğratmamak için bahar aylarında nemlendirici losyon olan nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

 

Hafif yapılı olan bu nemlendirici losyonlar gözeneklerinin tıkanmasını engeller. Aynı zamanda SPF içerikli nemlendirici losyonlar tercih edebilirsiniz, cildinizi zararlı güneş ışınlarından da korumuş olursunuz. Çünkü dağılan bulutların ardından kendini daha fazla gösteren güneşin UV ışınlarına karşı cildimizi savunmasız bırakmamalıyız.

 

  1. Günlük Rutin.

 

Günlük olarak cilt temizliği çok önemli.

 

Makyaj yapmamış olsak bile gece biz uyurken cildimiz tuz ve nem ürettiği için yüzeyde atık birikimi oluyor.

 

Günlük hayatımızda da hava kirliliği veya ciltte salgılanan maddeler sebebiyle gözenek tıkanıklıkları meydana gelebiliyor. Bunun önüne geçmenin en iyi yolu günlük olarak cildi arındırmak!

 

Kıştan çıkan cildinizi güneşli günlere hazırlamak için nemlendirici etkili jel formunda bir temizleyici, tonik ve nemlendirici tercih edebilirsiniz. Bunu sabah ve akşam uygularsanız, cildinizin arınmış şekilde pürüzsüz bir görünüme ulaşabilirsiniz.

 

  1. Profesyonel Medikal Cilt bakımı.

 

Medikal cilt bakımı bir cilt temizleme ve bakım uygulamasıdır.

 

Medikal cilt bakımı ile ciltteki tıkalı gözenekler temizlenir, cilt ölü hücrelerden arındırılır, cildin yağ dengesi düzenlenir ve dahası cildin nefes alması sağlanarak cildin ihtiyaç duyduğu bakım özel solüsyon, cihazlar ve maskelerle cilde sağlanır.

 

Cildinizin ihtiyacına göre kür bakımları ayda bir kez uzmanlar eşliğinde yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

 

Güzel bir cilt bağlılık gerektirir, mucize değil.