Ameliyatsız Gençleşme Alternatifleri

Uzman Estetisyen

Sabira Arapsoy

 

Son yıllarda hava kirliliğinin artması, doğal beslenmenin güçleşmesi ve yaşam tarzı değişimleri ile birlikte görülme sıklığı artan sağlık sorunlarından bir tanesi de cilt kusurlarıdır. Genetik, yaşam tarzı ve çevresel faktörlerin neden olduğu yaşlanma sürecinin deriye etkileri dış görünümün olumsuz yönde etkilenmesine ve cildin yaşlanmasına neden olur. Bu durum estetik açıdan oluşturduğu sorunların haricinde psikolojik sorunları da beraberinde getirebilmektedir. Öte yandan gerek genetik gerekse fizyolojik veya çevresel faktörlere bağlı olarak oluşan bu cilt kusurları ve neden oldukları yaşlanma sorunu çözümsüz değildir. Neyse ki ciltteki yaşlanma sürecini yavaşlatmak mümkün. Bu yazımda size en çok tercih edilen ameliyatsız gençleştirme uygulamasından bahsetmek istiyorum.

 

Günümüzde teknolojinin gelişmesine paralel olarak farklı cihazlarla cerrahisiz cilt gençleştirme ve sıkılaştırma işlemleri yapılabilmektedir. Bu alanda en yeni yöntemlerden biri Yüksek Yoğunluklu Fokuslu Ultrason (HIFU) sistemidir.

 

Fokuslu Ultrason Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemi:

 

  • Yüz ovalini toparlamaya ve yüzdeki sarkmayı azaltmaya,

 

  • Gıdı sarkmasını azaltmaya,

 

  • Kaşları kaldırmaya,

 

  • Cildin genelinde sıkılaşma ve ince kırışıklıklarda azalma sağlamaya

 

  • Burun kenarından ağız kenarlarına inen nazolabial olukları azaltmaya,

 

  • Gözenekleri daraltmaya

 

  • Boyun ve dekolteyi sıkılaştırmaya yardımcı bir yöntemdir.

 

Fokuslu Ultrason (Hifu) gerçekten etkili midir?

 

Fokuslu Ultrason (Hifu) cildin sıkılaştırılmasında güvenli, etkili ve cerrahi olmayan bir uygulama olarak kabul edilir. (Kesi yok, yara izi yok ve dinlenme ya da toparlanma süresine gerek yok). HiFu cilt yüzeyini korurken, radyo frekanstan daha derinlerde daha yüksek sıcaklıklar ile belirgin etki yaratabilir. Ultrason ile yüz germe cilt gençleştirme amacı ile kullanılan lazerler gibi deriyi delerek geçmeyip, deriye zarar vermeksizin etkisini derin dokuda direkt oluşturur. Hifu, hedef noktadaki dokuyu yaklaşık 65 °C’ye kadar milimetrik noktalar şeklinde ısıtılır. Yan yana bir sıra milimetrik noktalar şeklinde ısıttığından dokuya zarar vermediği gibi beklenilen ağrıyı da oluşturmaz. Fokuslu ultrason sayesinde oluşturulan kontrollü ısı ile iyileşme ve kollajen oluşumu uyarılır ve hızlandırılır. Oluşturulan ısı sonucunda uyarılan iyileşme ve artmış kollajen süreci, 2-6 ay boyunca devam eden “gerilme ve sıkılaşma” sağlayacaktır. Fokuslu ultrason yaptıranların yorumları bu güzel etkiyi yaklaşık olarak 2 yıl boyunca gördüklerini vurgular.

 

Ultrasonla yüz germe (hifu) uygulamasında; yüz germe ameliyatındaki gibi sinir hasarı, hissizlik, hematom ve iz gibi riskler de yoktur.

 

Fokuslu Ultrason (HIFU) Ultrasonla Yüz gençleştirme yararları nelerdir?

 

  • Klinik olarak kanıtlanmış etkinliği ile FDA onaylı bir yöntemdir.

 

  • Güvenli ve konforlu bir uygulamadır.
  • Anesteziye ihtiyaç yoktur, ağrısızdır.
  • İşlem sonrası iş veya sosyal hayata dönülebilir.

 

  • Tek seanslık bir uygulamadır, etkinliği 2 yıl kadar sürebilir.

 

  • Üç farklı derinlik başlığı ile farklı deri katlarına ve farklı yüz yapılarına etkilidir.

 

  • Deride yaralanma veya zarar oluşturmaksızın etki gösterdiğinden iz kalma, renk değişikliği oluşturma, enfeksiyon riski yoktur.

 

Uygulama ile ilgili sık karşılaştığım sorulara gelin beraber bakalım:

 

Fokuslu ultrason (Hifu) uygulamasından önce neler yapılır?

 

İlk görüşmemizde Fokuslu ultrason tedavisine ihtiyacınız olup olmadığı değerlendirilir. Deri fazlalığı var mı, dokunun gerginliği (tonusu), kas ve bağ dokusu durumunuz değerlendirilir.

 

Fokuslu Ultrason (Hifu) için kimler uygun birer adaydır?

 

Yüzünde zaman içerisinde gevşeme olup, cerrahi bir işlem olmaksızın genel bir sıkılaşma ve toparlanma isteyen ve gıdı bölgesinde bir miktar yağın cerrahi olmayan bir yöntem ile giderilmesini isteyen kişiler Fokuslu Ultrason (Hifu) için uygun birer adaydır.

 

Fokuslu ultrason (HIFU) uygulaması ne kadar sürer?

 

Uygulama alanına ve tedavi planına göre atış sayısı ve tedavi süresi 30-60 dakika arasında değişir.

 

Fokuslu Ultrason (HIFU),Ultrasonla Yüz gençleştirme sonrası neler görülür?

 

Elastin ve Kollajen üretimini artırır, cildi canlandırır.

 

Yanak çizgileri (Nasonabial) silinme, deride sıkılaşma sağlar.

 

Yanak, çene kenarı & boyun sıkılaşma, gıdı bölgesinde küçülme ve yüzdeki ince kırışıklıklarda azalma görülebilir.

 

Fokuslu Ultrason yaptıranlar etkisini ne zaman görür?

 

Fokuslu Ultrason (Hifu) uygulamasından sonra, başlangıçta bir miktar etki görülür. Ancak asıl sonuçlar vücudunuz doğal olarak kolajeni yeniden üreteceği 2-3 ay içinde gerçekleşecektir. Fokuslu Ultrason kendi kolajen üretiminizi teşvik ettiğinden, sonuçlar 2-6. ayda tam olarak belirir.

 

Fokuslu Ultrason etkisi ne kadar sürer?

 

Fokuslu ultrason sonuçları ne kadar sürer sorusu sıkça gelir. Klinik gözlemlerimize göre 1,5-2 sene kadar etkisini sürdürür. Bununla birlikte, bireysel sonuçlar farklı olacaktır.

 

Fokuslu Ultrason kaç seans yapılır?

 

Fokuslu ultrason tek seanslık bir uygulamadır. Hafif ve orta derecede cilt gevşekliği olan kişilerde tek seans uygulama yeterlidir. Ağır derecede sarkması ve deri fazlası olanlarda uygun bir yöntem olmayıp, bu kişilerde yüz germe ameliyatı önerilmektedir.

 

Ve son olarak en önemli sorularda biri ise Fokuslu Ultrasonun (hifu) zararları var mıdır?

 

Fokuslu ultrason deride zarar vermeksizin etki ettiğinden deriden yara, kesi vb oluşturmaz. Fokuslu ultrason tedavisinden hemen sonra deride birkaç saat süren hafif bir kızarıklık olabilir. Yine fokuslu ultrason yaptıranlarda  işlemden hemen sonra elmacık kemiklerini daha belirgin hale getiren hoş bir ödem olur.

 

Yüksek yoğunlukta Fokuslu Ultrason uygulamaları (HIFU) başka işlemlerle de kombine edilebilir.

 

Derinin yüzeyel ve orta katmanına girişimsel olmayan diğer gençleştirme ve yenileme işlemleriyle rahatlıkla kombine edilebilirler. Bu seçenekler arasında, Mezoterapi, PRP, dermapen ve kimyasal soyma (peeling) işlemleri, Radyofrekans ve IPL uygulamaları vardır.