Eşleştir ve İlişkilendir Setim

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Eşleştirme kartlarının amaç ve kazanımları içerisindeki konsantrasyon, karşılaştırma ve ayırt etme yetenekleri canlandırılarak bu yeteneklere göre çocuğunuzun gelişimi desteklenmektedir.

 

Okul öncesi dönem çocukların algılarının, hafızalarının en açık olduğu en hızlı şekilde öğrendikleri dönemdir. Bu tarz oyunlar çocukların zihinsel ve dil gelişimi için çok yararlı oyunlardır.

 

Çocukların görsel algı ve görsel bellekte tutma becerilerini geliştirir, konsantrasyonda artış, küçük kaslarda gelişmeler ve el göz koordinasyonu becerilerinde gelişmeler sağlamaktadır. Setimizde 12 ana kart ve 48 obje kartı olmak üzere 60 kart vardır. Her ana karta ait 4 obje kartı vardır. Tüm resimler bebeğinizin dikkatini çekecek renklerde sevimli hayvanlardan oluşmuştur. Sette her ana kartta bir anne hayvan ve bu anneye ait yavrusu, yemeği ve evine ait resimler vardır.

 

Kartlarda bulunan hayvanlar ile ilgili konuşarak hayvanın yavrusu evi ve yemeği yada yaşadığı yer ile ilgili detaylı bilgi sahibi olması sağlanır. Ana kartlara ait objeler resimler kapalı olacak şekilde karıştırılır sonra seçilen kart ana karttaki anne hayvan ise obje kartı ana karttaki yerine koyularak devem edilir. Öncelik olarak tüm  oyuncular ana karttaki anne hayvan ile obje kartlardaki anne hayvan ile obje kartlardaki anne hayvanın eşleştirmesini sağlar ve objeler tanımlanır. Ana kartındaki 4 objeyi ilk tamamlayan kişi oyunu kazanır.