Bambu Çubuklar

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Zeka ve dikkat oyunları çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan zihinlerini açan ve yeni şeyler öğreten oyunlardır.

 

Bu oyunlar ile çocuklar  kendilerine olan güvenlerini arttırmakta ve kendi sınırlarını tanımaları sağlanmaktadır.

 

Dikkat ve zeka geliştirici bu tarz oyunlarda temel amaç çocukların düşünce becerilerini geliştirmektir. Çocukların boş vakitlerinde hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini geliştirmekte ayrıca aile ile kaliteli vakit geçirmelerini de sağlamaktadır.

 

Bambu çubuklar oyununda çocuklar 300 parçadan oluşan esnek yapıdaki eğitici Bambu çubuklarla birbirinden ilginç tasarımlar yapabilirler ve oyunlar oynayabilirler. Ayrıca diledikleri şekli ve örüntüyü de oluşturabilirler.  Çubuklar çocukların el becerilerini geliştirmesinin yanında keyifli vakit geçirmelerini sağlayacaktır. Çubuklar birbirine geçme aparatı sayesinde birleştirilerek istenilen örüntüyü veya hayalindeki şekli oluşturuyor. Çubuklar istenildiği durumda makasla kesilip kullanılabilmektedir.

 

Dikkat ve zeka oyunları çocukların zekasını aktif tutarak öğrenmelerini kolaylaştırır, planlı hareket etme becerisi kazandırır. Öngörüyü güçlendirir, çocukların yeni yetenekler edinmelerini  sağlar ayrıca konsantrasyonlarını güçlendirir.