Profesyonel Medikal Cilt Bakımı

Uzman Estetisyen Sabira Arapsoy

Eylül Ayına merhaba.

 

Yazın kavurucu sıcaklıkları ve buharlı nemi, yavaş yavaş yerini daha serin ve daha kuru havaya bırakırken değişen mevsimsel hava koşulları, cildimiz üzerinde düşündüğünüzden daha büyük bir etki bırakmış oluyor.

 

Düşen sıcaklık ve nem seviyelerinin etkilerini ilk hisseden organlardan biri olan cilt bu süreçte daha kuru, daha kırılgan, daha hassas bir hale gelebilir.

 

Cildimiz her mevsimde farklı bakımlara ihtiyaç duyar.

 

Nem oranı mevsim geçişlerinde düşer. Bu olası problemlerin önüne geçerek mevsimsel geçişi sorunsuz bir şekilde atlatmak ve cildinizin sağlıklı kalmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz döneme MERHABA diyelim.

Eylül ayına merhaba derken,  Profesyonel Medikal bakımların zamanı da geldi.

 

Yaz tatillerimizde en çok dikkat ettiğimiz şeylerden biri cildimizi güneşe karşı yeterli derecede korumak ve her kadının hayali ise sağlıklı görünen, ışıldayan bir cilt.

 

Cildimizi ne kadar iyi korusak da tatil sonrasında deniz tuzu, güneş ışınları gibi faktörler sebebiyle çok kuru, lekeye eğilimli bir hale gelmiş olabilir. Bu sebeple tatilde cildinizi büyük bir dikkatle koruduğunuz gibi tatil sonrasında da iyi bir profesyonel bakım gerektiğini unutmamalısınız.

 

Peki, cildimiz bu tatillerden sonra nasıl bir bakıma ihtiyaç duyar ve bu bakımların sonuçlarını evde cilt bakım rutinimizle nasıl daha uzun süreli, etkili kılabiliriz?

 

Profesyonel Medikal Cilt Bakımı nedir?

 

Medikal cilt bakımı, Estetisyen ve Cilt Uzmanları tarafından gerçekleştirilen cilt temizleme, besleme ve gençleştirme işlemlerinin tümüdür.

 

Medikal cilt bakımı nedir, evde yapılan cilt bakımlarından ne farkı var, evde yapılan cilt bakımı medikal bakımın yerini tutar mı gibi sorulara cevap verebilmenin en iyi ve en doğru yolu medikal bakımını tecrübe etmektir. Çünkü evde yapılan cilt bakımı ile profesyonel cilt bakımı arasında ciddi bir fark olduğunu ancak medikal cilt bakımı yaptıranlar bilebilir ve denedikten sonra da genellikle güzellik ve bakım rutininizin bir parçası haline gelir.

Medikal cilt bakım fiyatlarının uygun bütçelerde seyrettiğini de hesaba katarsak; cildin düzenli olarak derinden temizlendiği, neme doyduğu, beslendiği bu uygulama ile gençliğinize, güzelliğine ciddi bir yatırım yapmış olursunuz.

 

Cilt bakımı yüzünüzü ışıl ışıl canlandırır. Derinlemesine temizlik ve kan dolaşımının harekete geçmesiyle cildin tüm katmanları nefes alır.

 

Dermatolojik kozmetikler kullanılarak yapılır.

 

Cilt tipine, kişinin yaşına, cildin problem ve gereksinimlerine göre uygulama ve ürünler değişiklik gösterebilir.

 

Her yaştan kadın ve erkeğin, cilt sağlığını korumak için alışkanlık edinmesi gereken, hiçbir yan etkisi olmadığı gibi yaşlanma karşıtı koruma sağlayan, güzellik sırlarının liste başında yer alan cilt bakım sistemidir.

 

Medikal cilt bakımı, cildin yaşlanmasını yavaşlatan, temizleyen ve elastikiyetini geri kazandıran cilt uygulamalarının tamamı olarak görülebilir.

 

Medikal Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

 

Düzenli olarak yapılan medikal cilt bakımı sayesinde kan dolaşımı ve lenf drenaj sistemi aktif olduğu için, cilt kendi kendini yenilemeyi sürdürür.

 

Deri altı dokularda oksijen oranı yeterli olduğundan, cilt canlılığı koruyabilir. Medikal cilt bakımın saymakla bitmez faydalarından bazıları şunlardır:

 

  • Anti-aging koruma sağlar.

 

  • Gözenek temizliği ile cildin nefes almasına yardımcı olur.

 

  • Kan dolaşımı ve lenf sistemini aktif hale getirir.

 

  • Sebum (yağ) dengesini korumaya yardımcı olur.

 

  • Cilt lekelerine karşı koruma sağlar.

 

  • Elastikiyet kaybını önler.

 

  • Cildi derinlemesine temizler.

 

  • Ölü deriyi nazikçe soyar, cildin yenilenmesini sağlar.

 

  • Cildin iletkenliği arttırdığı için kullanılan serum ve vitaminler daha etkili olur.

 

  • Kolajen üretiminin desteklenmesine katkı sağlar.

 

Cilt tipine uygun ürünler, uzmanlar tarafından uygulandığı için medikal cilt bakımı cildinizi tahrişten korur, yanlış kozmetik kullanımından kaynaklanan akne, leke gibi problemlerin yaşanmasının önüne geçer ve siz de cildinizi daha iyi tanımış olursunuz.

 

Medikal Cilt Bakımı hangi aletler ile desteklenir?

 

Loop

 

Işıklı ve büyüteçli bir lambadır. Cildin derinlemesine incelenmesini sağlar.

 

Vapozon

 

Cilde oksijenli buhar vermek için kullanılır. Ozonlu ve ozonsuz olarak kullanılabilir. Uygulanan bölgenin kan dolaşımını hızlandırır ve gözeneklerin kolayca açılmasını sağlar.

 

Sprey

 

Toniğin ince granüller halinde yayılmasını sağlar.

 

Frimatör

 

Temizleme ürünü ve piling uygulamasında kullanılır. Masaj yaparak ölü deri tabakasını temizler.

 

Yüksek frekans

 

Cildi dezenfekte eder. Akne kurutma ve hedef işleminde kullanılır. Ciltte kalan bazı kremlerin ve ürünlerin emilimini sağlar.

 

İyontoforez

 

Galvanik (düz) akımla sıvıların cilde yedirilmesinde kullanılır.

 

Lifting

 

Cildin gerilmesini ve kaldırılmasını sağlar.

 

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

 

Yoğun bir akne dönemi, siyah nokta sorunu gibi durumlar söz konusu ise ve daha önce medikal cilt bakımı yapılmamış bir ciltten bahsediyorsak, başlangıçta birkaç seans boyunca iki hafta arayla, medikal cilt bakımı yapılabilir.

 

Düzenli cilt bakımı rutini için ideal olan, ayda bir medikal cilt bakımı yaptırmak ve cildinizin ihtiyacına uygun diğer bakımlarla, medikal cilt bakımını kombine etmektir.

 

Güzel ve sağlıklı bir cilt,

olağanüstü cilt bakımı ile başlar.