Gülsün İnce Kalaycılar: “Çocuklar Güvenle Oynasın”

Ferhat Atik

ve Mine Avkıran Nur

Ebeveynler, çocukların hem eğlendiği hem de yaratıcılıklarını geliştirdiği oyun hamurlarını içerdiği kimyasallar nedeniyle kuşkuyla alıyor. Hem bir ebeveyn hem de Okul Öncesi Öğretmeni olan Gülsün İnce Kalaycılar, bu kuşkuyu yaşayan birey olarak çocuklar için katkısız, kokusuz, yapışmayan ve renk çıkarmayan el yapımı hamurlar üretti. Bu hamurlar aileler ve okullar tarafından ilgi görünce Sihirli Hamurlar markasını yarattı. Hem çocuklar hem aileler, Sihirli Hamurlar’ı kısa zamanda çok sevdi.

Sihirli Hamurlar nasıl ortaya çıktı?

Aktif olarak 24 yıldır Okul Öncesi Öğretmenliği mesleğini icra ediyorum ve ayrıca 19 yaşında genç bir delikanlı annesiyim.

Mesleğim gereği sürekli çocuklarla birlikte olduğumdan, çocukların içeriğinde kimyasal maddeler olan hamur yerine doğal ve kaliteli hamurla oynamalarını istedim. Evde doğal oyun hamuru yapma fikri aklıma geldi. Önce tereddüt etsem de, bildiğim bir tarifi deneyerek başarılı oldum ve her denemede daha iyi sonuçlar elde ettikten sonra 4 Ağustos 2018’de Sihirli Hamurlar markasını yarattım.

Sihirli hamurların özelliği nedir?

 

Sihirli Hamurlar’ın en büyük özelliği, katkısız, kokusuz, yumuşacık ve el yapımı olmaları, yapışmamaları ve renk çıkarmamaları. Sihirli Hamurlar markasıyla şuan 10 farklı renkte hamur üretiyorum. Ebeveynler, gönül rahatlığıyla ürünlerimizi alıyor; çocuklar da güvenli bir şekilde hem eğleniyor hem de yaratıcılıklarını geliştiriyor.

Sihirli hamurları nerede bulabiliriz?

 

Kişisel siparişler alarak istenilen renkte ve sayıda hamur üretimi yapıyorum. Kişisel siparişlerin yanı sıra kreşler ve okul öncesi eğitim kurumlarının siparişleri de oluyor. Sihirli Hamurları, paketlenmiş şekilde tüm Pengu Toys mağazaları ve Aksoy Dünyası’nda bulmak mümkün. Facebook’ta ‘Sihirli Hamurlar’, Instagram’da ‘sihirli_hamur.by_gulsunince’ hesaplarım aktiftir. İsteyen, bu hesaplardan bizimle iletişime geçebilir.

 

Sihirli hamurlara ilgi nasıl?

 

Her seferinde ‘iyi ki yapmışım’ diyorum. Ayrıca, annelerden gelen memnuniyet ve muhteşem yorumların beni daha da güçlendirip cesaretlendirdiğini söylemek isterim. Hamurlara ilgi, her geçen gün giderek artıyor. Sihirli Hamurlar’ı alan kişilerle yollarımız mutlaka tekrardan kesişiyor. Özellikle sipariş verip oyun hamurlarını alan annelerin tümüyle yüzyüze tanışamasak da aramızda kurduğumuz özel bir gönül bağı var.