Kendi Yatağımda Uyumayacağım!

Çocuk Gelişimci Mine Kara

 

Küçük bir çocuk için anne babasından ayrılmayı gerektiren her adım endişe verici olabilir. Özellikle onların sıcak ve güvenli yatağında değil de başka odada yalnız uyumak…. Bazen çocuklar bunun neden gerekli olduğunu anlamayabilir ve anne-babalarıyla yatmak konusunda ısrarcı olabilir. İşte böyle durumlarda sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm harika bir kitapla karşınızdayım.

 

Ne zormuş büyümek serisinin dördüncü kitabı olan “Kendi Yatağımda Uyumayacağım!” gelişim çağı doktoru ve psikoterapist Alberto PELLAI ile pedagog ve yazar Barbara TAMBORINI tarafından kaleme alınmış.

 

İlk baskısı 2019 yılında gerçekleştirilen, bol resimli ve kafiyeli bir anlatıma sahip olan kitabımız 39 sayfa ve üç bölümden oluşmaktadır. Son kısmında ebeveynlere yönelik bu dönemde yapılması ve yapılmaması gerekenler için verilen tavsiyelerin de çok güzel hazırlanmış olduğunu söylemeliyim. Çocuğunuzla doğru iletişim kurmanıza yardımcı olması ve çocuğun uyum sürecini kolaylaştırması anlamında da rehber niteliği taşımaktadır.

 

Hikâyemiz, kendi yatağında uyumak istemeyen küçük bir çocuk ve onu ikna etmek için eğlenceli bir yöntem seçen anne-babayı konu alıyor. Çocuğunuzun kendi yatağına alışması konusunda başvurabileceğiniz güzel bir alternatif olan kitabımız ayrıca son kısımda sizlere çocuğunuzla yapabileceğiniz güzel etkinlikler de sunuyor.  Herkese iyi okumalar dilerim.