Çocuklar İçin Koronavirüs Kitabı Güncellendi

hep kitap, bağımsız İngiliz yayıncı Nosy Crow işbirliği ile dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hakkında çocukları ve aileleri  bilgilendirmek amacıyla uzmanlarca kaleme alınan, Axel Scheffler’in resimlediği “Çocuklar İçin Koronavirüs Kitabı”ını  geçen yıl ücretsiz erişime sunmuştu. Pandemiyle ilgili edinilen yeni bilgiler ışığında, kitabın içeriği güncellendi.

 

Elizabeth Jenner, Kate Wilson ve Nia Roberts’ın ortak imzasıyla Londra Halk Sağlığı ve Tropik Hastalıklar Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Profesörü Prof. Dr. Graham Medley’in danışmanlığında kaleme alınan Çocuklar İçin Koronavirüs Kitabı’nın içeriği yaşanan gelişmeler doğrultusunda güncellenirken, kitabın ismi Koronavirüs ve Kovid olarak yenilendi.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ne yazık ki çocukların da zihnini meşgul ediyor. Koronavirüs ve Kovid, yetişkinlerin çoğu zaman yanıtlamakta güçlük çektiği “Koronavirüs nedir, insandan insana nasıl bulaşır, virüsten nasıl korunuruz?” gibi birçok soruyu cevaplandırıyor.

 

“Tavşancan ile Faresu” kitaplarımızın yazarı ve çizeri Axel Scheffler’ın resimlediği ve Nosy Crow’un uzman danışmanlarıyla

 

hazırlanan kitap, yeni tip koronavirüsü çocuklara anlatmak için rehberlik ediyor.

 

Türkiye’ye yepyeni bir yayınevi kazandırmak, şimdiye kadar yapılmamışı yapmak ve hatta yapılmışa da hep farklı bir açıdan bakmak için kurulan hep kitap, koronavirüs konusunda bilgilendirici bu kitabın Türkiye’deki çocuklara ücretsiz ulaşması için gönülden çalışmaya devam ediyor.

 

Nazlıcan Kabataş’ın İngilizce aslından çevirdiği Koronavirüs ve Kovid kitabını, internet sitemizden ücretsiz olarak indirebileceğiniz gibi sosyal medya hesaplarımızdaki https://hepkitap.com.tr/pdf/koronavirus-ve-kovid.pdf linki üzerinden de kitabın PDF’ine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.