Eğlenceli Şekiller

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Eğlenceli Şekiller oyunu 5 yaş ve üzeri çocuklar için mükemmel bir oyundur. Çocukların sağlıklı zihinsel ve bedensel gelişimi için ebeveynleri ile vakit geçirmesi çok önemlidir. Çocuğun hem eğlenmesine hem de öğrenmesine katkıda bulunmaktadır. Bu açıdan çocukların davranış değişikliklerini desteklemektedir. Çocukların yaş aldıkları her dönem içerisinde sergiledikleri olumlu veya olumsuz davranışlar, oyunları sayesinde olumlu yönde değiştirilebilmektedir. Çocuklar açısından kutu oyunlarına ailelerin katılımı oldukça önemlidir. Bu sayede kutu oyunları çocukların hem aileleri ile hem de arkadaşları ile olan iletişimini geliştirmektedir.

 

Kaliteli vakit geçiren çocukların zeka gelişimi daha iyi bir performans gösterir. Sosyalleşme alanları kısıtlanan çocukların zihinsel gelişimini desteklemek için eğitici öğretici oyunlar oynamalarını sağlayabilirsiniz. Örneğin bu tarzda oyunlarla çocukların düşünme becerilerini geliştiren oyunlar ile çocukların eğlenmesi mümkün.

 

Kutu İçeriğinde 200 Parça Plastik Lego, 5 Farklı Model, 4 Renk Sihirli Şekiller bulunmaktadır. 200 parçadan oluşan çocukların hayal güçlerini geliştiren bir settir. Bu set sayesinde çocukların hayal güçleri gelişir, el becerileri artar ve kendi hayal dünyalarını gerçek dünyaya yansıtırlar. Oynanan bu tarz oyunlar ile çocukların dikkat, konsantrasyon, odaklanma, hafızada tutma, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal, fiziksel ve motor gelişimlerini, sosyal etkileşimi, eleştirel düşünme ve karar verme gibi birçok becerisi desteklenir.

 

Çocukların kazanmak için motive olmalarını sağlar. Çocukların problem çözme becerilerini geliştirir. Simetri ve Geometri becerilerini geliştirir. Bellek oluşumu ve bilişsel beceriler üzerinde olumlu etkisi bulunur. Ayrıca çocukların fiziksel ve motor gelişimlerine katkıda bulunup sosyal ve duygusal gelişimini destekler.