Zorbalığa Karşı Taktiklerim Var

Çocuk Gelişimci

Mine Kara Duman

“Bazı çocuklar onun peşini hiç bırakmıyorlar.

 

Durmadan turuncu saçlarıyla dalga geçiyorlar.

 

Bu yüzden kalbi kırık ve mutsuz bu aralar.”

 

Kitabımızın kahramanı turuncu saçları nedeniyle sürekli zorbalığa uğruyor. Bu durumu anne ve babasıyla paylaştığında ise şaşırtıcı bilgiler öğreniyor. Acaba kahramanımız bu durumla başa çıkmanın yolunu bulabilecek mi?

 

3+ yaş için hazırlanmış olan bu kitap Turta Yayınevi aracılığıyla bizlerle buluşuyor. İlk defa 2023 yılında basılan kitabın yazarı alanında da uzman olan Prof. Dr. Saniye BENCİK KANGAL’dır. 32 sayfadan oluşan kitabın eğlenceli ve bir o kadar tatlı çizimlerini ise başarılı çizer Cansu ERKAN hazırlamıştır.

 

Yaşam içerisinde kimi zaman kilon diğerlerinden farklı olduğu için, kimi zaman saç rengin veya ten rengin farklı olduğu için bazı olumsuz davranışlara maruz kalabiliyoruz. Özellikle son zamanlarda çocuklar arasında bir hayli artan bir durum akran zorbalığı! Kitabımız bu anlamda çocuklarımıza farkındalık yaratmak, rol model olmak açısından önemli bir konuya parmak basmış. Kitabın içeriğinde bazı taktiklerin hikayeleştirilerek çocukların dikkatini çekecek şekilde hazırlanmış.

 

Kitabı okurken hem güzel vakit geçirecek hem de yeni şeyler öğrenebileceksiniz. Ayrıca kitap bittikten sonra çocuklarınızla zorbalığı konuşmak, neler hissettiğini öğrenmek, bu yönde yaşadığı deneyimleri paylaşabilmek için bir fırsatta yakalamış olacaksınız.

Şimdiden iyi okumalar dilerim.