Yazar — Yönetmen Ferhat Atik

Mine Avkıran Nur

 

‘Aşkı Kalem Yazmaz Ki Kitapta Bulasın’

 

30 yılı aşkın süredir tasavvuf eğitimleri ve öğretisi üzerine çalışmalar yapan Yazar ve Yönetmen Ferhat Atik’in piyasaya sürülen ‘Aşkı Kalem Yazmaz Ki Kitapta Bulasın’ isimli 20’inci kitabı, yoğun ilgi görüyor.

 

Tasavvuf öğretisiyle kişisel gelişimine katkı koymak isteyenlerin kitabı olan ‘Aşkı Kalem Yazmaz Ki Kitapta Bulasın’, yazarın daha önce piyasaya sürdüğü ‘Yeniden Sen’ kitabının devamı niteliğinde.

Ödüllü Yazar ve Yönetmen Ferhat Atik, hayatın içinden bir çok sırrı anlattığı yeni kitabı ile ilgili detayları, Ailemiz Dergisi okurları ile paylaştı.

Yeni çıkan kitabınızdan bahseder misiniz?

 

“Aşkı Kalem Yazmaz Ki Kitapta Bulasın” isimli kitabımız, Destek Yayınları tarafından basıldı ve Ağustos ayında piyasaya çıktı. 99 başlık altında yazdığımız kitap, ünlü mutasavvıf Şems-i Tebrizi’nin etkileyici sözlerinden biri olan ‘Aşkı Kalem Yazmaz Ki Kitapta Bulasın’ sözünden ismini aldı.

Manevi arayışta olan, kendini geliştirmek, kişisel gelişiminde katkı koymak isteyenlere tasavvufun öğretilerini hayatın içinden örnekler ve gizemli unsurlarla anlattığımız kitabımız, ‘Yeniden Sen’ kitabımızın devamı niteliğinde. Ayırca yeni kitabımız, bir kılavuz, bir rehber mahiyetinde.

 

Kitabımız, sadece tasavvufa ilgi duyan bir kitleye değil, hayata bakış açısını değiştirmek, kendini geliştirmek, Allah ile bağı koparmadan iyi bir insan olarak yaşam sürdürmek isteyen herkese hitap ediyor.

 

Okurlar bu kitapta neler bulacak?

 

İnsanlar, günlük yaşamda ne olursa olsun, ne kadar sistemli ve yalınlaşmış bir hayat yaşarlarsa yaşasınlar, yine de içlerindeki labirentlere yönelmeyi, burada ilerlemeyi, keşfetmeyi bırakamıyorlar.

 

İnsana insanı anlatan, insana yaşamı kolaylaştırmayı ve anlamlı hale getirmeyi hedefleyen tasavvuf da bu insanın derinliklerindeki seyahatin pusulalarından biri.

 

Bu kitabımızda, tasavvuftan yola çıkarak, yine insanlara faydalı olabilecek bilgi birikiminden kırıntılar vermeye çalıştık. Bilgi, sonu olmayan bir birikim ve her insan, onun hem üreticisi hem de kullanıcısı.

 

Yaşadıkça bilgiyi üretiyor, buldukça onu kullanıyoruz.

 

Bilgi, öyle kıymetli ki bir kırıntısı bile heba edilmemeli. Bu kitapta da naçizane, bulabildiğimiz her bir kırıntıyı okurlarımız için derledik.

Kitabımızda, arınmak, sevgi dili, dini kurallar, makamlar, iyilik, affetme süreci, tövbe, istiğfar, sadaka, Allah’ın varlığı, hakikat ve teslimiyet, tasavvufta yas, evrenin dili, rüyalar ve büyük sır, dua etmenin yöntemleri ve faydaları, Hz. Muhammed’in nasihatları gibi belirli temalar üzerinde durduk.

 

Yayınlandığı ilk günden itibaren kitabın yoğun ilgi gördüğünü biliyoruz. Satışlar nasıl gidiyor? Kitabınıza ilişkin nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

 

Kitabımız, özellikle internet üzerinden satışlarda müthiş ilgi görüyor. Okurlarımız, dünyanın en uzak yerinde dahi olsa kitabımızı kolayca edinebiliyor.

 

Bazı insanların sadece ilgi alanlarındaki kitapları okuduğunu biliyoruz. Ancak kitabımız, hayata bakış açısını değiştirmek ve kişisel gelişimine katkı koymak isteyen herkese hitap ettiğinden yoğun ilgiyle karşı karşıya.

 

Okurlardan çokça e-mail ve mesaj alıyorum. İnsanlar, yazdığımız öğretileri benimseyerek hayatlarına yerleştiriyorlar. Bu, en büyük hediye benim için.

 

Tabi tasavvuf öğretisi başta olmak üzere bilgiye aç insanların olduğunu da gözlemliyorum. Sorularına yanıt arıyorlar, daha çok bilgi ve dolayısıyla daha çok kitap istiyorlar. Bu talebi geri çevirmeyeceğim.

 

Dağarcığımda ne kadar bilgi kırıntısı varsa onları aktarmaya devam edeceğim.

 

Yakında yeni kitabımızın da piyasada olacağının müjdesini verebilirim.