MÖÖ LA LA

Çocuk Gelişimci

Mine Kara Duman

At’ın ayakkabıları var, koyunun kürkü, hindinin de süsleri. MÖÖ– HÜÜ! AMA BU HAKSIZLIK! Bu inek her şey onun olsun istiyor! Komşunun çimleri her zaman daha yeşil görünür. Ama gerçekten öyle midir? Bu eğlenceli çiftlik hikâyesiyle işin aslını öğrenmeye ne dersin?

 

Çiftliğin sahibi Pete bir gün çiftlik ihtiyaçlarını almak için alışverişe çıkmaya karar veriyor. Mö La La’da onunla alışverişe çıkmak istiyor. Ancak bu alışveriş serüveni Pete’in burnundan geliyor. Çünkü Mö La La tıpkı mağazaların vitrinlerinde veya reyonlarında gördüğü her şeyi isteyen çocuklar gibi her gördüğünü istiyordu.

 

Çocuklar alışverişe çıkan ve çeşitli kıyafetler giyen bir ineği hayal dünyalarında canlandırdığında kitapla çok eğleneceklerini düşünüyorum. 3+ yaş çocuklarınız için uygun olan bu kitap 32 sayfadan oluşuyor. Karton kapakları ve boyutu ile de çocuğunuzla rahatça okuyabileceksiniz.

 

Sima ÖZKAN’ın çevirisini yaparak bizlerle buluşturduğu kitabın yazarı Stephanie SHAW, çizeri ise Becka MOOR’dur. Çizimlerinde çiftlik, kasaba hayatı ile ilgili eğlenceli sahneleri beraber incelemeye fırsat bulacaksınız. Hatta çocuğunuz merak ederse belki kitaptan sonra beraber bir çiftlik gezmeye bile gidebilirsiniz. Kitabı okurken duygular öyle güzel verilmiş ki… Okurken yazılanlara ve karakterlere göre duyguları farklı ses tonlarıyla okumanız duyguları çocuklara daha iyi aktarmanızı sağlayacak ve dikkat süresini uzatacaktır.