Özlem Kadirağa

Mine Avkıran Nur

ve Ferhat Atik

İskele’deki çocuklar, İskele Belediyesi’nin düzenlediği eğitici ve renkli etkinlikleriyle verimli bir yaz tatili geçirmenin keyfine vardı.

 

İskele Belediyesi’nin yaz etkinlikleri, çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı.

 

Yaz boyunca haftanın farklı günlerinde gerçekleştirilen halk dansları ve modern dans etkinlikleri yanında sele yapımı, ipek kozası işlemeleri, satranç, resim ve müzik kurslarına katılan çocuklar, hem verimli bir yaz tatili geçirmenin keyfine vardı hem de gönüllerince eğlenerek dağarcıklarına yeni şeyler kattı.

 

İskele Belediyesi Kültür & Sanat ve Dış İlişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa, İskele Belediyesi Yaz Etkinlikleri Programı hakkındaki detayları Ailemiz Dergisi’ne anlattı.

 

İskele Belediyesi’nin çocuklara yönelik yaz etkinlikleri nelerdir?

 

İskele Belediyesi’nin 31 Temmuz- 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen İskele Belediyesi Yaz Etkinlikleri adı altındaki programda, Halk Dansları, Modern Dans, Sesta (Sele) ve İpek Kozası gibi El Sanatları, Satranç, Resim ve Koro/Müzik kurslarının yanı sıra Küçük Şefler Mutfak’ta olmak üzere 7 ayrı etkinlik bulunmaktadır.

 

Bu etkinliklerin detaylarından bahseder misiniz?

 

31 Temmuz’da başlayan Yaz Etkinlikleri Programı’nda haftanın her günü farklı etkinlik yer almaktadır. Çocukların yaz tatilini daha verimli geçirmelerine olanak sağlamak, yeni bir şeyler öğrenirken aynı zamanda eğlenmeleri amaçlanmıştır.

 

Etkinlikler, etkinlik türüne göre İskele Belediyesi Kültür Evi’nde, İskele Atatürk Kültür Merkezi, İskele Belediyesi Kapalı Düğün Salonu, İskele Belediyesi Piknik Restoran ve İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Çalışma Salonu’nda yer almaktadır. Pazartesi günleri 10.00-11.00 saatleri arasında Hasine Felek eğitmenliğinde Modern Dans, Salı günleri 10.00-11.00 arasında Ahmet Türeller eğitmenliğinde Satranç, 13.00-14.00 saatleri arasında ise Ziya Başkal eğitmenliğinde Müzik/Koro kursları yer almaktadır.

 

Çarşamba günleri ise 10.00-12.00 arasında İskele Belediyesi Piknik Restoran Şefi Mustafa Musalar öncülüğünde yine İskele Belediyesi Piknik Restoran’da Küçük Şefler Mutfakta etkinliği bulunmaktadır.

 

Yine Çarşamba günü 17.00-18.00 saatleri arasında ise İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Özlem Kadirağa ve Gülgün Dargın’ın yanı sıra eğitmenler eşliğinde İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Çalışma Salonu’nda Halk Dansları kursu verilmektedir.

 

Perşembe günleri El Sanatları Kursu kapsamında ise Kıbrıs Kültürü’nün en önemli parçalarından sesta (sele) yapımı Nilser Bayraktar ile İpek Kozasından ürünlerin yapılışı ise Fazile Taygun tarafından 10.00-12.00 saatleri arasında İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde uygulamalı olarak çocuklara gösterilmektedir.

 

Haftanın son günü olan Cuma günleri ise Hülya Plaka eğitmenliğinde 10.00-11.00 saatleri arasında İskele Belediyesi Kültür Evi’nde resim kursları verilmektedir.

 

Öte yandan Yaz Etkinlikleri Programı’ndan bağımsız olarak İskele Belediye Tiyatrosu tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Drama Kursları da yine çocuklara yönelik olarak kısa süre içerisinde başlayacaktır.

 

Katılım nasıldı? Çocuklar ve ebeveynlerden aldığınız tepkiler nasıldı?

 

7-12 yaş arası çocukların katıldığı etkinliğe ilgi bir hayli yoğun oldu. Çocukların, yaz tatillerini verimli geçirebilmeleri için hazırlanan program, aileler tarafından da büyük ilgi gördü. Her aile hemen hemen bütün etkinliklere çocuklarını getiriyor. Çocukların büyük keyif aldığını yüzlerindeki gülümseme ve mutluluktan anlayabiliyoruz.

 

Yaz etkinliklerini ne kadar zamandır yapıyorsunuz? Sürdürmeye devam edecek misiniz?

 

İskele Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda müzik/koro, satranç, halk dansları kurslarını sürekli olarak yapmaktaydı ancak pandemi nedeniyle belirli sürelerde mecburi olarak ara vermişti. Bunlardan da yola çıkarak bu yıl ilk kez Yaz Etkinlikleri Programı yapmaya karar verdi ve uygulamaya koydu.

 

Çocuk etkinlikleri ile ilgili başka projeler var mı?

 

İskele Belediyesi, çocuklara her zaman öncelik vererek onlara yönelik farklı zamanlarda farklı etkinlikler düzenlemektedir. Etkinliklerin duyuruları ise günler öncesinden İskele Belediyesi’nin resmi Facebook hesabı https://www.facebook.com/iskele.belediye/ aracılığıyla duyurulmaktadır.

 

Etkinliklere katılmak isteyenler ne yapmalı?

 

İskele Belediyesi’nin resmi Facebook hesabından etkinlik duyurusu yapıldığı taktirde doğrudan Facebook üzerinden mesaj atılabilir ya da İskele Belediyesi Kültür İşleri Birimi’ne 0548 810 12 54 numaralı telefondan ulaşılabilmektedir.

 

Son olarak belirtmek istedikleriniz nelerdir?

 

İskele Belediyesi, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ‘Hizmet Gönül İşidir’ prensibiyle, halkına en iyisini sunmak için çalışmalar yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.