Mine Kara Duman

1994 yılında Hatay/Antakya’da doğdum. 4 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğuyum. İlkokul üçüncü sınıfa kadar Hatay’da okudum.

 

2002 senesinde ailem ile beraber Suudi Arabistan’a taşındım. Lise öğrenimine kadar Arabistan’ın Riyad kentinde Uluslar arası Türk Okulu’nda eğitim hayatına devam ettim. 2008 senesinde Türkiye’ye geri dönüş yaptım ve lise öğrenimini Antakya Anadolu Lisesinde tamamladım.

 

2012 senesinde Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümünde öğrenim görmeye başladım. 2016 senesinde üniversiteden mezun oldum. Mezun olduktan sonra Kırıkkale Üniversitesi’nde formasyon eğitimime başladım ancak o sırada ASDEP projesi kapsamında Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında işe başladım. Bu nedenle formasyon eğitimim yarıda kaldı. 2018 yılının Temmuz ayında merkezi atama ile halen çalışmakta olduğum Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimine atandım.

 

Aynı zamanda şuan Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde yüksek lisans eğitimine devam ediyorum. Açtığım instagram sayfamda 0-18 yaş çocuk gelişimi ve psikolojisine dair ebeveynleri bilgilendirmek amacıyla paylaşımlar yapıyorum.

 

Ailemiz dergisinin çocuk kitapları öneri köşesinde de her ay sizlere beğendiğim ve faydası olacağına inandığım çocuk kitaplarını önermeye çalışıyorum.