Ferdiye Yurdakul

05.02.1976 tarihinde Kıbrıs’ta Kalkanlı köyünde doğdu.

 

İlk, orta ve lise öğrenimini Kıbrıs’ta tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi “Türk Dili ve Edebiyatı” bölümünü bitirdi. 1998-2001 yılları arasında Finansbank A.Ş.’de bankacılık yaptı.

 

2001-2008 yılları arasında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği görevinde bulundu. 2008 yılında Kıbrıs’ a geri dönüp öğretmenliğine 2010 yılına kadar Near East College bünyesinde devam etti. Bu arada, Near East University’de “Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması Ana Bilim Dalı”nda master yaptı. 2010’da Kıbrıs’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışmaya başladı. Halen, MEB’e bağlı Oğuz Veli Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır. 2015’te Anadolu Üniversite “Felsefe” bölümünden mezun oldu. Çeşitli Kişisel Gelişim Eğitimleri’ne katıldı. 2016’da yolu yogayla kesişti.

 

Yin Yoga dersleri almaya başladı ve devamını İstanbul, 2018’de Devrim Akkaya’nın “Yin Yoga Teacher Training, 200 Hours” eğitimi; 2018’de “Psychology of The Chakras, 100 Hours” ve “ Meridyen Teorileri ve 5 Element Yoga Serileri, 50 Hours” eğitimlerini de alarak bugüne taşıdı. 2018 – 2019’da İstanbul’da Reiki 1., 2., 3. derece eğitimlerini aldı. Ankara, Ademer Kurumları’ndan “Yaşam Koçluğu”, “Masal Terapisi”, “Resim Analizi” eğitimlerine katıldı. Nisan 2019’da Etkin İnsan Gelişim Enstitüsü, İstanbul’da “Çocuk Yogası Eğitmenliği Eğitimi” ( 2 – 7 yaş arası ); yine aynı kurum, İzmir’den “Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi” ( 8-15 Yaş Arası )’ni aldı. Gülben Aykaç’ın özel olarak açmış olduğu “Mandala ( 1. Seviye ) Eğitimi”ni 5 Nisan 2019’da tamamladı. Aralık 2019’da İzmir’de Aslıhan Aksun’ un on altı saatlik “Mandala Eğitmenlik Eğitimi”ne de katıldı.

Nisan 2020’de Yeditepe Üniversitesi “Nefes Teknikleri Koçluğu” ve “NLP” eğitimlerini tamamlamıştır. Sarkaç Eğitimi’ni Mart 2022’de başarıyla tamamlamıştır. Son olarak bu yıl, Orta Doğu Kampüsü’nden Rune Okuyuculuğu Eğitimi’ne katılmıştır. Bir dönem, “Vishnu Lotus Yoga Stüdyosu” adı altında home stüdyosunda, Bella View Butik Hotel’ de, Effective Spor Salonu’nda, Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ nde  Yin Yoga dersleri verdi; meditasyon yaptırdı. Şimdilerde özel olarak Yin Yoga ve Çocuk Yogası derslerinin yanında;  yüz yüze ve online yaşam koçluğu hizmeti vermektedir. Lefkoşa ve Girne’de düzenli olarak mandala atölyeleri açmakta; gönüllü olarak devlet okullarında mandala seansları yapmaktadır. Bireysel ve / veya grup mandala workshoplarında; çocuk / yetişkin mandala seanslarında, bu terapi yöntemini öğretmeye gönül vermiş, renklendirmekten çok; mandala çizimini öğretebilmek için mandala workshopları ve mandala eğitmenlik eğitimleri üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu konuda halka ulaşabilmek için çeşitli dergi ve gazetelerle röportaj yapmıştır. Kıbrıs’ın önde gelen TV kanallarına çıkıp mandalayı anlatmış ve anlatmaya da devam etmektedir. “Follow Your Dreams” adında Türkçe – İngilizce açıklamalı, içerisinde ünlülerin, filozofların, bilim adamlarının sözlerinin de yer aldığı, yirmi dokuz adet renklendirilmeye hazır mandala çizimlerinin olduğu mandala boyama kitabının ilk basımı Temmuz 2019’da Ankara’da yapılmıştır. Daha sonra, “Follow Your Dreams” in ikinci yetişkin kitabını çıkarmıştır. Çocuklar için de aynı isimde iki adet mandala boyama kitabı vardır. 2020 yılında, meditasyon yapmanın çeşitli yöntemlerini anlattığı “Mantralar Yantralar Mandalalar” adlı kitabını yayımlamıştır. 2021 yılında da son kitabı olan ve sohbet – anı türünde yazdığı yaşamla ilgili, felsefi köşe yazılarının bulunduğu “Ben’i Hatırla” kitabı çıkmıştır. Nefes kitabı da Haziran 2022’de çıkmıştır. Star Kıbrıs gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Doğal taşlardan malalar, bileklikler dizayn etmekte, kendi tarzında, kişiye özel / anda mandalalar çizmektedir.

 

Tüm yaptıklarını, www.ferdiyeyurdakul.com internet sayfasında, “Vishnu Lotus” facebook sayfasında ve @mandala_ by ferdiyeyurdakul instagram hesabında sergilemektedir. Güne meditasyonla başlamayı, doğayı, doğanın içindeki tüm varlıkları korumayı, üretmeyi, gezmeyi, spor yapmayı ve en önemlisi de ruhun ve bedenin birlikteliği için açık havada koşmayı sevmektedir.