Baby Puzzle

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Ergonomik kalın dayanıklı mukavva parçalardan oluşan yapboz 2 adet 2 parçalı,2 adet 3 parçalı, 1 adet 4-5-6 parçalı olmak üzere 2 yaş üzeri bebekler için hazırlanmıştır. Yapbozlar, çocukların  bilişsel gelişimleri ile birlikte  motor becerilerini de arttırmaya yardımcı olur. Dikkat üzerine olan yapboz yapımı, beyin gelişimini destekler. Bebekler genellikle eşleştirme oyunları içeren iki parçalı yapbozları yapabilmektedir. Çocuklar ilk yaşlarına  objeleri elleriyle daha iyi kavramaya başlar. Günümüzdeki çocuklarının en büyük problemlerinden biri odaklanma sorunudur. Çocukların  geneli hareketli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bir yere odaklanmaları da zorlaşıyor. Ancak yapboz ve oyun hamuru oyunları odaklanmaya teşvik ederek bu problemi kolayca ortadan kaldırabilmelerine fayda sağlar.

Yapbozlar, çocukların konsantrasyon becerisini destekleyici oyunlardır. Çocuklar yapboz yaparak hem parça-bütün ilişkisini öğrenirler hem de sonuca varma kavramını öğrenirler. Çocukların hayal dünyasını genişletir. Deneme yanılma yöntemini kullanmayı öğrenmelerini sağlar. Eğitici yapbozlar  el ve göz koordinasyonlarını destekler, odaklanmayı arttırır, bilişsel becerileri arttırır, görsel hafızayı geliştirir.

 

Şekil, zemin, renk ve desen algısı gerektiren yapbozlar, çocukların gördükleri bir parçayı daha sonradan yeri geldiğinde kullanmayı hatırlaması, yapboz oluştukça yap-boz’daki boşlukların hangi parçalarla doğru olarak tamamlanacağını muhakeme etmesi, görsel hafızanın güçlenmesine fayda sağlamaktadır.