Doku Eşleştirme Kartlarım

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Erken çocukluk dönemde ( 0-6 yaş ) çocukların zeka gelişimi ve dikkat süreleri hangi oyunu oynadıklarına bağlı olarak güçlenir. 0-6 yaş dönemde öğrenmenin en yoğun olduğu  ve zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği ve şekillendiği dönemdir. Oyun  bu süreçte çocuğun çevresini tanımasına, bir şeyler öğrenmesine ve sosyalleşmesinde önemli rol almaktadır. Oyun oynamak, çocuklara fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan oldukça fayda sağlar ve yaratıcı düşünmelerine katkıda bulunur. Bebek ve çocuklarla gerçekleştirilecek en iyi öğrenme onlarla birebir etkileşim içinde oyun oynamakla sağlanabilir.

 

Çocuk oyun oynayarak kendini keşfeder, geliştirir, dünyayı tanır ve dünyanın işleyişine uyum sağlamaya çalışır.

 

Duygularını sözel aktarmak için gerekli olan bilişsel gelişimini henüz tamamlamamış olan çocuk için oyun duyguların dışa vurumu olur.

 

Çocuğun gelişiminde oyunun bir çok alanda önemi vardır. Oyun çocuğun güven oluşturmasını, kendini mutlu, sevilen ve güvenli hissetmesini sağlar. Sosyal becerilerinin gelişmesi için oyun gereklidir. Ayrıca çocuklara kurallara uyma becerisi kazandırmak, iş birliği yapmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğretmek oyunun çocuğun sosyal gelişimine yaptığı katkılardır. Oyun çocuğun fiziksel gelişimine katkıda bulunur. Oyun sırasında çocuk hareket halindedir. Hareketli oyunlar çocukların kaslarının gelişimini sağlar. Dengesini ve el becerilerini geliştirir.

 

Bebeklikten itibaren çocukların tekrar tekrar oynadıkları oyunlar öğrenmelerinde en büyük etkenlerden biridir. Az-çok, büyük-küçük gibi kavramları, şekilleri, renkleri oyun yolu ile öğrenilir.

 

Anne babalar olarak çocuklarla oynamak, çocuklarla ilişki kurmak ve paylaşmalarını sağlamak en önemli şeylerden biridir. Oyuncaklar, çocuğun yaratıcılığını geliştirirken aynı zamanda da kendi kendine karar verebilme ve belirli alanlarda beceriler kazanmasını sağlar. Çocukların oyun oynarken hem eğlenmeleri hem de renk, boyut, şekil gibi kavramları öğrenmeleri sağlanmaktadır.

 

Duyu Eşleme kartlarımız 20 kalın mukavva karttan oluşmuştur.

 

Kartlarımızın ön ve arka yüzleri 2 farklı doku eşleme grubundan oluşmaktadır. Grup hayvanlar kendi dokusundaki kartla eşleştirilir. Grup yüzler kendi dokusundaki kartla eşleştirilir. Arzu edilen grupla çalışmalara başlanabilir. Arzu edilirse gruplar karışık olarak da kullanılabilir. Ancak her grubu ait eşleştirme kartı aynı grup için kullanılmalıdır.

 

Karakterlerdeki sevimlilik ve renklerdeki canlılık bebeğinizin dikkatini kolayca çekebilmenizi sağlayacaktır.