Yazar ve Tasavvuf Eğitmeni Ferhat Atik

Mine Avkıran Nur

Ailemiz Dergisi olarak bu sayımızda, Yazar, Yönetmen ve Tasavvuf Eğitmeni Ferhat Atik ile söyleşi gerçekleştirdik.

 

Birden çok projeyi yoğun bir tempo içerisinde bir arada götüren Ferhat Atik, yakın zamanda hayata geçirmeye hazırlandığı projelerini anlattı.

 

Ferhat Atik, biri roman olmak üzere iki yeni kitabın müjdesini verirken, yeni bir belgeseli daha seyirciyle buluşturmaya hazırlandığını açıkladı.

 

Kitaplarınız ve belgesel çalışmalarınızla sizi takip ediyoruz. Son zamanlarda yoğun bir tempo içerisinde olduğunuzu öğrendik. Neler yapıyorsunuz?

 

Bir süredir yeni bir belgesel çekimi, kitap yazımı ve tasavvuf eğitimleriyle ilgili projelerimiz durmaksızın devam ediyor.

 

Pandeminin ardından başladığımız online tasavvuf eğitimlerini sürdürüyoruz. Ayrıca farklı şehirlerde inziva kampları da düzenliyoruz.

 

Dünyanın dört bir yanından kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyen birçok kişi ile bir araya gelerek oldukça güzel bir atmosferde tasavvuf eğitimleri gerçekleştiriyoruz.

 

Son olarak Alaçatı, Kazdağları, ve Karadeniz ormanları gibi yerlerde ‘Tasavvuf ve İnziva Kampları’ gerçekleştirdik.

 

Ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği kişilere yönelik, bir dokunuş yapmak istedik. Bu anlamda depremzedelere yönelik olarak ücretsiz moral — motivasyon eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Eğitim sürüyor elbette ara vermeden. İletişim Psikolojisi üzerine doktora eğitimim tamamlanmak üzere. Çalışıyoruz.

 

Ödüllü belgeselinizin dünya çapında tanınmış olması sizi yüreklendirmiş olacak ki yeni bir belgesel projeniz olduğundan söz ettiniz. Bunlardan bahsedebilir misiniz?

 

Politik psikolojinin dehası olarak anılan ve 5 kez Nobel Ödülü’ne aday gösterilen Sigorni Ödülü sahibi dünyaca ünlü olan Kıbrıslı Türk Psikiyatri Profesörü Dr. Vamık Volkan ile daha farklı projelerde bir araya geldik. 10 yılı aşan bir süredir öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum. Bağlarımızı hiç koparmadık.

 

Önce Prof. Dr. Vamık Volkan’ın biyografi ve tüm meslek deneyimini anlatan ‘Kendi Divanında Bir Psikanalist’ kitabını kaleme almıştım.

 

Kitap, İngilizce olarak basılan ve İngiltere’de kendi türünde 2019 yılının ‘En İyi Kitap’ ödülünü aldı. Bununla da kalmadı, Avrupa ve ABD’de de en çok satan kitaplar listesine girdi.

 

Ardından yine Vamık Volkan’ın anlatımlarıyla Göç Psikolojisi Belgeseli’ni tamamladık. Belgeselimiz, 2020 yılı ilk yarısına dünya çapında 79 ödül aldı.

Son olarak terör psikolojisini anlatan bir belgeselin çekimlerini gerçekleştirdik.

Yine Vamık Volkan’ın deneyim ve tecrübelerinde yararlandık. Belgeselimiz kurgu aşamasında. Terör psikolojisini anlatan belgeselimizin tamamlanmasının ardından bunu başta KKTC olmak üzere tüm dünya ile paylaşacağız. Tabi kendinden aldığım eğitimler de aralıksız devam ediyor.

 

Bir yandan da kitap yazmayı da sürdürüyorsunuz sanırım. Yakın zamanda bizleri neler bekliyor?

 

Yakında bir romanımız geliyor. Bu romanımız, 26’ıncı kitabımız olacak. Kitabımız, Azerbaycan’da geçen ve Azerbaycan Ermenistan savaşı ortasında yaşanan bir aşkın anlatıldığı yeni bir roman. Hem Türkçe hem de Azerbaycan Türkçesi ile yazıldı.

 

Baskı aşamasında olan romanımızın yakında okurlarımızla buluşmasını heyecanla bekliyorum. Bunun yanı sıra ‘Yeniden Sen’ kitabının devamı niteliğinde tasavvufla gelişim kitabı geliyor.

 

Tüm hazırlıkları tamamlanan bu kitabımız da baskı aşamasında. Her iki kitabımızı yakında okurlarla buluşturacağız.

 

Tasavvuf eğitimleri verdiğinizden de bahsettiniz. Buna değinebilir misiniz?

 

Bir yandan kitap hazırlıkları ve belgesel çalışmaları devam ederken, bir yandan da yıllardır hayatımda olan tasavvufa dair bilgileri seminerler, sohbetler ve eğitimler aracılığıyla insanlarla paylaşıyorum.

 

Son yıllarda bir eğitim platformu olan Nefes21 Akademi bünyesinde, dergah temelli profesyonel tasavvuf eğitimleri veriyorum. Bu eğitimler, hem bireysel hem de gruplar halinde gerçekleştiriliyor. 30 yıla yakın süre Şeyh Nazım Kıbrıs ile bağlantılı olarak tasavvuf eğitimleri ve öğretisi üzerine çalıştım. 22 yıldır da bu bilgileri zaten paylaşıyordum.

 

Yeni bir bakış açısı kazanmak ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyenler için şimdi Nefes21 Akademi bünyesinde de bu bilgileri paylaşıyorum.

 

Dönemi de dikkate alarak neler eklersiniz?

 

Zor bir yıl yaşıyoruz. Ancak pes edemeyiz. Bu ülkenin, bu dünyanın çocuklarına sorumluluklarımız var.

 

Daha çok çalışmalıyız.

 

Daha çok kazanmalıyız ve daha çok paylaşmalıyız.

 

Şartlar bizi bu mücadeleye getirdi. Vazgeçmek yok. Aksine daha da motive olup iyiliğin kazanması tarafında yer alalım.