Gözün Çocuğunun Üzerinde Olsun!

Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı

Tahir Dönmez

Çocuk akıllı saatleri, evladınızdan haberdar olmak ve nerede olduğunu takip etmeniz ve bilmeniz için mükemmel bir yöntemdir.

 

Okula giden çocuklarımızın eve dönüşlerinde aklınızın çocuğunuzda kalmamasına yardımcı olur. Adeta bir asistanlık görevi üstlenir.

 

Ayrıca yaşı telefon kullanmaya yetmeyen küçük çocuklar için düşünülmüş harika bir kontrol şeklidir.

 

Çocuğunuza bir akıllı saat alarak kendi telefonunuza indireceğiniz uygulama sayesinde takibini yapabilirsiniz. Ayrıca bu akıllı saatler çocuğunuza da yardımcı olacak özelliklere sahiptir.

 

Çocuklar için akıllı saatler nasıl çalışır?

Akıllı çocuk saatleri, bir hücresel ağa veya Wi-Fi’ye bağlanarak çalışır. Bu, tıpkı bir yetişkinin akıllı saati gibi aramalar, metinler ve diğer bildirimleri almalarına olanak tanır. Bu saatler ayrıca çocukları eğlendirmek ve meşgul etmek için tasarlanmış birçok yerleşik özelliğe sahip olur. Bu özelliklerden bazıları oyunlar, eğitim uygulamaları ve GPS izlemeyi içerir.

 

Çocuklar için akıllı saat ne tür özellikler sunar?

Çoğu akıllı çocuk saati, çocuğunuzun oynayabileceği bir dizi yerleşik oyunla birlikte gelir. Bu oyunlar genellikle yaşa uygundur ve çocuğunuzun problem çözme becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilir.

 

Birçok akıllı saat aynı zamanda çeşitli eğitim uygulamalarıyla birlikte gelir. Bu uygulamalar, çocuğunuzun zamanı nasıl söyleyeceğini öğrenmesine, temel matematik işlemlerini yapmasına ve hatta başka bir dil öğrenmesine yardımcı olabilir.

 

Bazı akıllı saatlerde GPS takibi de bulunur. Bu özellik, çocuğunuzun konumunu her zaman takip etmenizi sağlar.

 

Ayrıca güvenli bölgeler kurabilir ve çocuğunuz belirlenmiş bir alandan ayrılırsa bildirim alabilirsiniz.

 

Çocuklar için doğru akıllı saat nasıl seçilir?

Yaş, bütçe, kullanım açısından düşünecek olursak Çocuğunuz için bir akıllı saat seçerken dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biri yaş oluyor. Yaşına uygun ve çocuğunuzun keyif alacağı özelliklere sahip bir saat seçtiğinizden emin olun.

 

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör de bütçeniz oluyor. Piyasada birçok farklı akıllı saat bulunuyor. Bu yüzden bütçenize uygun olanı seçtiğinizden emin olun.

 

Son olarak, çocuğunuzun akıllı saatini nasıl kullanmasını istediğinizi düşünün. Arama yapmak ve mesaj göndermek için kullanmalarını istiyorsanız, bu özelliklere sahip bir saat seçtiğinizden emin olun.

 

Akıllı çocuk saatimi yoksa akıllı telefon mu?

Çocuğunuza ilk akıllı telefonunu almayı düşünüyorsanız bir çocuk akıllı saatini uygulanabilir ve daha güvenli bir çocuk telefonu olarak düşünün.

 

Pek çok ebeveyn, çocuklarının onlarla iletişim kurabilmeleri ve onları takip edebilmeleri için bir telefona sahip olmasını ister. Ancak yetişkinler için tasarlanmış akıllı telefonlar doğru çözüm olmaz.

 

İnternet erişimi, açık arama, mesajlaşma ve diğer özellikler çocuklar için güvenli değildir ve çocuğunuzu takip etmenin daha iyi yolları bulunabilir.

 

Akıllı çocuk saatleri çocukların gelişimine yardımcı olur mu?

Çocuklar, anne ve babaların onlara güvendiğini ve bu bilginin onların güvenini artırabileceğini bilmekten hoşlanır ve mutlu olur.

 

Onlara bir akıllı çocuk saati satın almak, evde veya dışarıda hareket ederken özgürlük hissi vermenin yollarından biri olabilir. Ebeveyn olmanın getirdiği stresin bir kısmını azaltabilir ve çocuklarınızın bağımsız ve özgüvenli olarak eğlenmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Çocukların yarısından fazlasının 11 yaşına geldiğinde ve yaklaşık beşte birinin 8 yaşına geldiğinde bir akıllı telefona sahip olmasıyla, zorbalık ne yazık ki internete taşındı.

 

Telefonları olan çocuklar, ebeveynleri hayır dediğinde bile genellikle sosyal medya kullanmanın yolunu bulabiliyor. Bir çocuk birden fazla sosyal medya uygulamasında kaygı, depresyon ve özgüven sorunları gibi akıl sağlığı sorunlarıyla ilişkili zorbalık mesajları veya yorumlar alabiliyor.

 

Öte yandan, çocuklar için akıllı saatler, sağlıklı gelişimi desteklemeye yardımcı olabilir. Örneğin fitness takibi olan bir saat, çocuğunuzu egzersiz yapmaya motive etmeye yardımcı olur. Bu, çocukların daha fazla egzersiz yapabileceği ve ekrana bakarak daha az zaman harcayabileceği anlamına gelir.

 

Üstün konum izleme özelliği, çocuğunuza dolaşma özgürlüğü verir. Çocuğunuzu her zaman bulabileceğinizi bilerek kendinizi iyi hissedeceksiniz. Yine de istediğiniz zaman aramak için saati kullanabilirsiniz.

 

Akıllı çocuk Saatinin kullanımı kolay mı zor mu düşüncesi?

Çocuklar için akıllı saatlere olan talebin artması, akıllı saat üreticilerinin çocukların ve ebeveynlerin ihtiyaçlarını karşılayan tasarımlara odaklanmasına neden oluyor.

 

Çoğu, beş yaşındaki küçük çocukların onları çalıştırmasını kolaylaştıran temel işlevlere sahip oluyor.

 

Öte yandan, akıllı telefonlar yetişkinler düşünülerek tasarlandığından, çocuklarınız için yaşa uygun mobil cihaz bulmayı zorlaştırıyor.

 

Sosyal medya gibi yaşa uygun olmayan siteleri engelledikleri ve özellikle çocuklar için tasarlandıkları için akıllı çocuk saatlerini kullanmak çocuklar için kolay ve basit oluyor.

 

İdeal model büyük, temizlemesi kolay bir ekrana sahip olmalı ve basit simgelerle bir çocuğun kullanabileceği bir kolaylıkta olmalıdır.

 

Çocukların takmak isteyeceği eğlenceli renklerde olmalı ve çok dayanıklı olmalı. Saat tasarımı çocuklar için önemli oluyor çünkü çocuğun cihazını kaybetme olasılığını çok daha azaltıyor.

 

Ayrıca, akıllı çocuk saatleri, genellikle akıllı telefonlardan çok daha ucuz oluyor. Bu nedenle çocuğunuzun cihazı kaybolur, çalınır veya hasar görürse değiştirme maliyeti o kadar yüksek olmuyor.