Dr. Erdem Beyoğlu

Merhaba, ben Dr. Erdem Beyoğlu. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi ve Ailemiz Dergisi Editörü’yüm.

 

Gençliğimden beri, çevremdeki çocuklarla hep ilgili olmuşumdur. Onlarla birlikte vakit geçirmek, sohbet etmek, şakalaşmak ve onlarla oyun oynamak bana erişkinlerle yapılan  işlerden daha keyifli gelmiştir. Sanırım biraz da bu nedenle Çocuk ve Ergen Psikiyatristliğini tercih ettim. Böylelikle çocuklarla keyifli vakit geçirmeye devam edebildim.

 

Mesleğimi yaptığım süre boyunca ailelerle de çalışma imkanım oldu. Burada yaptığım gözlemlerde ebeveynliğin aslında tahmin edilenden daha büyük anlamları ve önemi olduğunu fark ettim. Ebeveyn sadece çocuğu besleyip büyüten değil, çocuğun ruhsal ve duygusal açılardan da geliştiren kişidir. Bu da aslında Ailemiz Dergisinin başlangıcını oluşturuyor. Yani ebeveynlerin ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi hedefi ile ortaya çıkmıştır.

 

Ailemiz Dergisi, uzun uğraşların ardından ebeveyn çocuk etkileşimini ve ebeveynlerin çocuk gelişimi konusunda farkındalıklarını arttırma hedefi ile 2016 yılında yayın hayatına geçmiştir.

 

Yayın hayatı boyunca çocukların gelişimine odaklanılarak psikoloji ve sağlık yazılarına yer verilmeye çalışılmıştır. Ancak zamanla bunların yeterli gelmediği, ailelerin daha çok ihtiyacına cevap verilmesi gerektiği fark edilerek beslenme, eğitim, yoga, mandala, güzellik gibi alanlarda yazılara yer verilmiştir. Değişen dünyamızın çocuklara miras bırakılacağı ilkesinden hareketle daha fazla geri dönüşüm yapmak ve daha fazla temiz dünya bırakmak için çevre konusunda yazılara yer verdik.

 

Sadece farkındalık değil, evde aile içi geçirilen vakitlerin de arttırılması ve daha keyifli hale getirilmesi amacıyla oyuncak ve kitap önerilerine yer verdik. Önerilerimizde ödüllü ve eğitimi kitaplara ve elektronikten uzak geliştirici oyuncaklara ve oyunlara yer verdik.

 

Yine evde geçirilen keyifli vakitleri artırmak için sağlıklı tariflere yer verdik. Böylelikle zor koşullarda sürekli çalışan anne babalara çocukları ile birlikte hazırlayabilecekleri kolay, sağlıklı ve keyifli tarifler sunduk.

 

Böylelikle, Ailemiz Dergisi, ilk yayınlandığı günden itibaren kendisini geliştirerek ve büyüyerek yoluna devam etmiştir. Gelecekte de daha iyi bir noktada olmak, ailelerin daha çok ihtiyacına cevap olmak ve onları geliştirmek için çalışmaya devam edecektir.

 

Dolayısı ile Ailemiz Dergisi benim için farklı bir noktada bulunmaktadır. Ancak yapmış olduğum işler içerisinde bana keyif veren bir başka iş daha bulunmaktadır. O da Çocuk Kitapları… Bugüne kadar çevirisini üstlendiğim Muhteşem Ben, Tavşan Peter’in Masalı ve Bebeğin Yoğun Günü kitaplarına ek olarak Aralık 2021’de Ailemiz Yayıncılık’tan çıkan ve Dünya’dan, Türkiye’den ve Kıbrıs’tan masalların yer aldığı “Çocuklara Masallar” isimli çocuk kitaplarım da bulunmaktadır.