Şehirdeki Son Ağaç

Çocuk Gelişimci Mine Kara Duman

“Şehirdeki son ağacın kesildiğini gören Eray önce üzülüyor. Fakat bir süre düşündükten sonra özgün bir çözüm üretiyor.” Bakalım Eray’ın çözümü nasıl olacak?

 

Kitap binalarla dolu, renksiz bir şehirde yaşayan Eray’ın uzaklaşmak istediğinde gitmeyi çok sevdiği şehrin son kalan ağacını ve sonradan bu ağacın başına gelenleri anlatıyor. 4+ yaş çocuklarınız için hem eğlenceli hem de çocukların çevre bilinci geliştirmesi konusunda yol gösterici bir kitap olmuş. Cümleler çok kısa, yazılar ise çok az ayrıca kitap dolu dolu resimlerle donatılmış. Bu da çocukların kitaptan sıkılmaması ve resimlerle kendi hayal dünyalarını geliştirebilmeleri için de fazladan bir fırsat sunuyor.

 

Hikâyemizin hem yazarı hem de çizeri Peter CARNAVAS çevirmeni ise Şermin KORKUSUZ’dur. 32 sayfadan ve ince karton kapaklardan oluşuyor. TÜBİTAK yayınlarından çıkan 2019 yılında basılan kitabın çizimleri öyle hareketli ki hikâyeyi gözlerinizde canlandırmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca fiyatının uygun olması kitabı edinmenizi kolaylaştıracak etkenlerden.

 

Betonlaşmanın arttığı günümüz dünyasında çocukların çevreye olan bakış açısını değiştireceğine, doğayı seven çocuklarınıza da daha çok sevdireceğine eminim. Belki de kitap bittiğinde çocuklarınızla veya öğrencilerinizle bir fidan dikme etkinliği bile yapabilirsiniz.

 

Herkese iyi okumalar diliyorum.