Gizem’in Parlak Ayakkabıları

Çocuk Gelişimci Mine Kara Duman

Annesi ile babası Gizem’e o çok beğendiği parlak ayakkabıları aldı. Gizem ayakkabılarını öyle çok seviyordu ki ayağından hiç çıkarmıyordu. Ancak kardeşleri ile macera peşine düştüğü bir gün ayakkabının teki kayboldu. Eyvah! Peki, Gizem şimdi ne yapacaktı? Jane GODWİN tarafından yazılan ve Anna WALKER tarafından resmedilen “Gizem’in Parlak Ayakkabıları” Ali BERKTAY’ın çevirisiyle bizlere ulaşıyor. İş Bankası Yayınları aracılığı ile ilk basımı 2020 yılında gerçekleştirdi. Kitabımız 32 sayfa kuşe kâğıt ve karton kapaktan oluşuyor.

 

Kitabı dilinin oldukça sade ve eğlenceli olduğunu ayrıca tüm bölümlerin kafiyeli şekilde yazıldığını göreceksiniz. Hikâyenin belirli bölümlerinde ki ünlem ifadelerini de ayrıca güzel aktarmış yazar. Kitapta aile, kardeş, arkadaş ilişkilerinin güzelliği ve samimiyetini, farklılıkların nasıl karşılandığını, kendi davranışlarının sonucunun sorumluluğunu alma, elindekiyle yetinebilme gibi konuların da incelikle işlendiğini göreceksiniz ve beğeneceksiniz. Ayrıca kitabımız günümüzün büyük sorunlarından olan akran zorbalığını da küçük örneklerle bizlere sunuyor.

 

Sevgili anne-babalar Gizem’in hikâyesini okurken belki de sizler de kendinize ait bir şeyler bulacaksınız. Mesela bir numara büyük alınmış kıyafetler, ayakkabılar veya ağabeylerimize/ablalarımıza ait küçük olan kıyafetlerin bize geçmesi…. Sizlerin ve çocuklarınızın içini ısıtacak, sevimli resimlerle dolu kitabı tekrar tekrar okumak isteyeceksiniz.