Yayazula

Çocuk Gelişimci Mine Kara Duman

“Minik fındık faresi gezintiye çıktı

Karanlık ormanın içinde.

Tilki gördü fareyi

Mmm, dedi, şunu indirsem mideye.” Şeklinde devam eden kitabımızın kahramanı minik, tatlı ama bir o kadar da akıllı bir fare. Hikâyenin ana karakteri olan faremizin kendini savunma ve hayatta kalma mücadelesinde kıvrak zekâsını kullanarak kendisinden daha da büyük ve güçlü hayvanlardan nasıl kurtulduğunu anlatan güzel bir maceraya atılacaksınız.

 

Kitap İş Bankası Yayınları aracılığı ve Ali BERKTAY’ın çevirisi ile okuyucuyla buluşuyor. Ayrıca yazar Julia DONALDSON’ın kafiyeli cümleleri ve Axel SCHEFFER’in çizimlerinin birleşmesi okuyuculara güzel bir görsel-işitsel şölen sunuyor.

Kitap 32 sayfa kuşe kâğıtlarından oluşuyor. Boyut olarak A4 kitap boyutundan biraz daha küçük ancak çocuklarınızın tutabilmesi ve sayfaları çevirebilmesi için uygun hazırlanmış. Resimlerin renkleri canlı, karakterler de bir o kadar anlaşılır çizilmiş.

 

Kitabımız okulöncesi yaş kitapları arasında yer alıyor ancak ‘Yayazula’ karakterinin bazı minikler için korkutucu olabileceği göz önünde bulundurulursa 4+ çocuklarınızla okumanızı tavsiye ederim.

 

Smarties Kitap Ödülü Altın Madalyası sahibi bu kitabı severek ve eğlenerek okuyacaksınız. Hatta kitaptan sonra bir de çekilen animasyon filmini izleyebilirsiniz. İyi okumalar.