Buldum — Şekil Bul Oyunu

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayan eğlenceli bir oyun olan buldum oyunu çocukların zihinlerini açmakta ve yeni yetenekler kazanmasını sağlamaktadır. Bu oyunlar ile hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştirme gibi faydalar sağlamaktadır.

 

Buldum oyunu ile çocuklar kartlarda yer alan görselleri, karışık görseller ile hazırlanan oyun zemininde bulmaya çalışırlar,  bulabilirlerse kartı kazanırlar.  Oyun sonunda ise en çok kart sahibi olan oyuncu oyunu kazanır.

 

Oyun 5 yaş üzeri çocukların oynayabileceği 200 karttan oluşur ve 2-4 oyuncu ile oynanabilen aile oyunudur. Bu şekildeki kart oyunu oynayan çocuklar  zekalarını aktif tutarak öğrenmelerini kolaylaştırır, planlı hareket etme becerilerini geliştirir, öngörülerini güçlendirir, yeni yetenekler edinmeyi sağlar, unutkanlığa iyi gelir ve konsantrasyonu güçlendirir.

 

Çocukların başarısızlıklarda yılmamasını ve tekrar denemeyi öğrenmesini, kuralları anlamasını ve sistemli düşünmesini sağlar. Konsantrasyon gerektiren bu tarz oyunlar çocukların dikkatini toplama becerisini geliştirir ve derslerine de olumlu katkı sağlar.

 

Çocukların boş vakitlerinde hem eğlenmelerini hem de öğrenmeleri sağlar. Buldum şekil oyunu aile ile kaliteli vakit geçirmeyi, ortak ve planlı çalışmayı sağlar.