Her İstediği Olsun İsteyen MOLİ

Çocuk Gelişimci Mine Duman

Hayal kırıklıklarıyla baş etmekte zorlanan Moli, okulda öğretmenin koyduğu kurala istemeden de olsa uyuyor. Ancak bu kuraldan evde hiç bahsetmiyor. Gün geliyor ve öğretmeninin koyduğu kural hayatının diğer alanlarına da yansıyor. Böylece Moli artık hayal kırıklıklarıyla daha iyi başa çıktığını fark ediyor.

 

“Hayatta her zaman istediğin olmaz ve bu durumu sorun etmezsin.”  mesajıyla başlayan kitabımız kalın olmayan kuşe kâğıtlarıyla hazırlanmıştır ve 28 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın boyutu ise çocukların rahatlıkla inceleyebileceği şekildedir.

 

İlk baskı yılı 2019 olan kitaba 1001 Çiçek yayınevi aracılık etmiş. Julie GASSMAN tarafından yazılan kitabın anlatımının 3. şahıs ağzından olması kitabın anlatımına akıcılık katmış. Kullanılan dil ise sade ve anlaşılır. Okurken kullanacağınız vurgu ve tonlamalar ile çocuklarınızla eğlenceli vakit geçireceğinizden şüphem yok.

 

Hikâye doğrultusunda Sarah HORNE tarafından çizilen resimler öyle eğlenceli ve hareketli çizilmiş ki sayfaları çevirirken kendinizi bir çizgi filmin içinde hissedebilirsiniz. Renklerin canlı ve yazıların az olması çocuklarınızın kitabı sevmesi için ayrıca bir neden olacaktır.

 

Evlerinizde her istediği olsun isteyen ve olmayınca bu durumla baş etmekte zorluk çeken Moli’lerle okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar.