Balance: Dikkat, Denge ve Hız Oyunu

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Balance, her yaş grubunun oynayabileceği dikkat, hız, konsantrasyon oyunudur. Oyuncular malzemeler yardımı ile kartta verilen şekli oluşturmaya çalışırlar. Yapılan şekil  karttaki ile aynı dizilimde ve şekilde olması gerekmektedir.

 

Şekli tamamlayan kişi ve en çok kartı yapan oyunu kazanır.

 

Balance denge oyununda 50 adet oyun taşı, 63 adet oyun kartı 1 adet tutucu  ve 1 adet zilden oluşur.

 

Balance denge ve hız oyunu çocukların ince motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilecek bir oyun  setidir. Ayrıca analitik düşünce ve problem çözme becerilerini geliştirir.

 

Denge ve koordinasyon sağlamalarına yardımcı olur. Dikkat geliştirir, mantık ve akıl yürütme becerisi,  yaratıcılık ve hayal güçlerinin gelişmesine yardımcı olur. Çocuklar için dikkat geliştirici oyunlar beyin egzersizleri ile çocuğun görsel dikkat yeteneklerini geliştirir. Zekayı aktif tutarak öğrenmelerini kolaylaştırır. Planlı hareket etme becerisi kazandırır. Başarısızlıklar yılmamayı ve tekrar denemeyi öğretir. Bu tür zeka oyunları çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için eğlenceli oyunlardır. Çocukların boş vakitlerinde hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlayabiliriz.