Zürafa Berberi Aranıyor

Çocuk Gelişimci Mine Duman

Dünyadaki tek zürafa berberi Bay Zürafos istifa etmiş. Eyvah! Şimdi zürafaların saçlarını kim kesecek? Nasıl kesecek? Neyse ki Bay Zürafos’un gizli yöntemlerinin olduğu not defteri bizlere yardım edecek.

 

Hep Kitap Yayınları aracılığı ile 2022 yılı Ocak ayında ilk defa bastırılan “Zürafa Berberi Aranıyor!” kitabı 32 sayfadan ve dışı kalın kartonlardan oluşuyor.

 

Kitabın yazarı ve aynı zamanda çizeri Cansu ERKAN’ın kaleminden çıkan harika bir hikâye olmuş. Resimler öyle güzel ve eğlenceli çizilmiş ki sizler de çocuklarla okurken tebessüm etmeden duramayacaksınız. Hikâyenin dili ise çok sade ve 3+ yaş çocukların anlayabileceği şekilde hazırlanmış.

Kitap ilk cümlesinden itibaren okuyucuyla sıcak bir bağ kuruyor ve okuyucuyu yavaş yavaş maceraya sürüklüyor. Bu maceranın içinde karşılaşılan bazı ufak sorunlara beraber çözüm üretme imkânı bulacaksınız. Çok fazla mesaj kaygısı gütmeyen bu kitabın çocuklarınızın kıkır kıkır gülmesini sağlayacağını şimdiden hissedebiliyorum. Ayrıca son sayfalarda yer alan “Küçük Bir Oyuna Ne Dersin?” bölümü de farklı bilgiler hakkında okuyuculara çocuklarla sohbet etme, araştırma yapma imkânı da sunuyor.

 

Haydi, şimdi beraberce nasıl zürafa berberi olunabiliyormuş bir bakalım, ne dersiniz?