Sır Versem Saklar Mısın?

Çocuk Gelişimci Mine Duman

Sakladığın bir sır var mı? Bu sır, güzel bir sır mı yoksa kötü mü?” şeklinde başlayan ve soru cevaplarla, örneklerle ilerleyen öğretici amacı yüksek olan bir kitapla karşınızdayım. Hangi sırların iyi, hangilerinin kötü olabileceğini, hangisinin saklanması gerektiğini çocuklara uygun dille aktarabilecek güzel bir kitap olmuş.

 

5+ yaş için uygun olan “Sır Versem Saklar mısın?” kitabı çocukların yaşına uygun bir dille aktarıyor mesajlarını. Redhouse Kidz yayınlarının 15. baskısıyla bizlerle buluşturduğu, 31 sayfadan oluşan kitap Jennifer MOORE-MALLİNOS tarafından yazılmış, çizimleri Marta FEBREGA tarafından hazırlanmış.

 

Yazar çocuğu ve başkalarını mutlu eden veya edecek olan sırların saklanmasının eğlenceli olabileceğini, ancak canını acıtan, üzülmesine, korkmasına neden olan sırların ise güvendiği bir kişiyle konuşulması gerektiğini anlatmış. Kitabın arka kısmında yer alan ebeveynlere not kısmının da ayrıca anne-babalar için yararlı olabileceğini düşünüyorum.

 

Kitap okurken sık sık ara verip çocuklarla konuşabilmenize olanak tanıyor. Bu anlamda sınırlı sayıda kaynak olduğunu düşünürsek bu kitap çocuklarımız için yol gösterici ve bilgilendirici olacaktır. Ayrıca çocuklara olumsuz durumları anlatırken ebeveynler ve eğitimcilerin işini kolaylaştıracağına eminim.

 

İyi okumalar.