Dil Gelişim Kartlarım

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

18 ay ve üstü bebeklerimiz için hazırlanmış sette 50 mukavva kart bulunmaktadır. Bebek ve çocuklarımız için günlük yaşantıları ve sosyal yaşantısına yönelik özel olarak seçilmiş 48 adet kavram ve eylem cümle kalıbında verilmiş belirlenen kavram ve eylemler cümle kalıbında 3 karttan oluşmaktadır. Bu kartlar bebeğin konuşma ve dil gelişimini, görsel ve işitsel dikkat ve odaklanma becerilerini kuvvetlendirir, ince motor becerilerini ve el-göz koordinasyonunu geliştirir, duygusal, sosyal ve duyusal gelişimini destekler. Bu sayede çocuklar mantıklı, anlamlı ve yerinde cümleler yapar. Yeni sözcükler öğrenen çocuğun sözcük hazinesi gelişerek sözel iletişimi artar.

 

Dil gelişiminde, seslerin farklı şekillerde duyulması ve dilin kullanılmasına yönelik alternatif çalışmalar büyük önem taşımaktadır.  Dil ve konuşma kartlarının kullanımı çocukların odaklanma, görme duyusu ve kelime dağarcığının arttırılması sağlamaktadır.

 

Dil gelişim kartları çocukların ebeveynleri ile birlikte eğlenceli vakit geçirebileceği, algı,  odaklanma, dikkat ve zeka becerilerini geliştirici oyunlardır. Çocukların ilk kelimelerini kolay ve eğlenceli olarak öğrenmelerini sağlar. Görsel ve işitsel algılarını güçlendirir, hayal güçlerini, duygu ve düşüncelerini ifade etme yeteneklerini geliştirir. Ebeveyn ve eğitimcilerin çocukların dil, dikkat ve zeka gelişimi konusundaki bilgi ve farkındalık düzeyini arttırır.