Annemin Çantası

Çocuk Gelişimci Mine Kara

Annelerin ya acıkırsa, üşürse, düşerse veya sıkılırsa gibi birçok ihtimali düşünerek hazırladığı süper güçlü çantaları anlatan neşeli bir kitap.

 

Yapı Kredi Yayınları aracılığı ile Sara     ŞAHİNKANAT’ın kaleminden çıkan “Annemin Çantası” 32 sayfadan oluşmaktadır. Ayşe İNAN tarafından hazırlanan canlı ve renkli çizimler sayesinde hikâyenin içinde bulacaksınız kendinizi. İlk baskısı 2013 yılında olan kitap şu ana kadar 21. baskısını gerçekleştirmiş.

 

Yazar, bir yaz günü anneleriyle parka giden iki kardeşin gün içinde ihtiyaç duydukları an annelerinin çantasının nasıl yardıma koştuğunu ve çantanın çocukların gözünde nasıl kahramanlaştığını hayal gücüyle birleştirmiş. Kullanılan dilin kafiyeli olması kitaba ayrı bir neşe ve akıcılık katmış. Mesaj kaygısı gütmeden hazırlanan kitap her zaman şakalara konu olan annelerin çantasına farklı bir bakış açısı geliştirmemizi sağlıyor.

 

Kitabın dış kapakları kalın ve sert kartondan, sayfalar da kuşe kağıdından hazırlanmış. Çocukların da rahatça kullanabileceği boyutlarda hazırlanmış olması kitaplığınızda daha uzun süreli kalmasını sağlayacaktır.

 

Okurken kendinizden de bir parça bulacağınız, çocuğunuzla farklı bir iletişim geliştirebileceğiniz bu kitabı bitirdikten sonra bir durup düşüneceksiniz: Süper güçleri olan çantalar mı yoksa annelerimiz mi?