Hiç Hata Yapmayan Kız

Çocuk Gelişimci

Mine Kara

Cuma sabahı diğer günlerden farksız başladı. Betül tam zamanında uyandı.  Kardeşinin yemeğini, ödevlerini, diğer sorumluluklarını her zamanki gibi hatasız ve eksiksiz yerine getirdi. Bu yüzden ona “Betül” değil “Hiç Hata Yapmayan Kız” diyorlardı. Öyle ki Betül neredeyse ismini bile unutacaktı….

 

Kitap ilk defa 2012 yılında buluşuyor bizlerle. Eğlenceli çizimleri ve sade, anlaşılır anlatımıyla öğretici bir macera sunuyor. Kitabı okurken bir yandan gülümseyip diğer yandan kendinizi Betül’ün yerine koyabileceksiniz.

 

Hem mükemmeliyetçi tutum sergileyen ebeveynler için hem de olumlu/olumsuz etiketlenmelere maruz kalan çocuklar için rehberlik edici nitelikte bir kitap. Çocuklara özgürce hata yapabilecekleri ortamlar sunmanın çocuklar üzerinde ne kadar rahatlatıcı olduğunu fark etmenize de katkı sağlayacağına eminim.

 

1001 Çiçek Yayınevinin bize sunduğu, Mark Pett ve Gary Rubinstein tarafından yazılan 32 sayfalık  bu kitap kurgusu, anlatımı ve çizimleriyle anneleri, babaları ve çocukları içine çekebilecek ve hata yapmaktan korkmamak gerektiğini gösterecektir.

 

Hiç hata yapmayan bu küçük kız bakalım kitap boyunca nasıl olaylarla karşılaşacak? İyi okumalar.