Dondurma

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Okul öncesi eğitici eşleştirme kartları ile oynayan çocukların algı yeteneği ve görsel hafızası gelişmektedir. Düzenli aralıklarda  oynanan bu tarz oyunlar ile çocukların konsantrasyon becerisi oldukça gelişir.

 

Çocuğunuz eğitici oyun kartları sayesinde gördüğü nesneyi aklında tutarak  hafızasında saklayacaktır ve ardından bu nesnenin  eşini gördüğünde ise hafızasında geri çağırarak hem beyin jimnastiği yapmış olacak hem de algı ve konsantrasyonunun gelişmesine katkı sağlayacaktır.

 

Çocukların eğlenerek öğrenmesine, benzerlik ve farklılık ayırt etmesine, düşünme  yeteneğini geliştirmesine, el-göz koordinasyonunu desteklemesine, ayrıntılara dikkat etmesine ayrıca özgüven gelişimine destek olacaktır. Çocukların hafızalarının en güçlü olduğu okul öncesi dönemlerde çocuğunuz hafızasını zorlayarak okula tam anlamı ile hazırlanmış olacaktır.

 

Okul yeni başlayan çocuğun daha önce kazandığı bu yetenekler sayesinde okulda  zorlanmayacak  ve algısı daha açık olacaktır. Kazanmış olduğu konsantrasyon ve algı  yeteneği  ile okul dönemlerinde  becerileri  kuvvetlenerek daha iyi  algılamasına destek olacaktır.