Yetenekli Sincaplar

Ümmü Gülsüm Çinici

Bir zamanlar çok ama çok uzaklarda yalnızca hayal gücünü kullanabilenlerin görebileceği “kürklü orman” adında bir yer varmış. Orada samurlar, sansarlar ve sincaplar yaşarmış. Bu hayvanların hepsi değerli kürklere sahipmiş. Önemsedikleri tek şey güzellik, süslü olmak ve güzel görünmekmiş.

Samurların kürkleri sarıymış. Onlar sarı kürklerini saatlerce tararmış, bu yüzden başka bir iş yapamazlarmış. Sansarların kürkleri siyahmış. Onlar da bütün gün kürklerine koruyucu sıvılar sürermiş. Sincaplarınsa uzun, siyah kuyrukları varmış ve onları kokulu sabunlarla yıkarlarmış.

Ormanda kimse kimseyle konuşmazmış. Kürkleriyle ilgilenmekten etraftakilere ayıracak zamanları hiç olmazmış. Ara sıra kendilerini göstermek için dışarı çıkarlarmış o kadar.

Kürklü ormanda sincaplar diğerlerine göre farklıymış. Onlar çok hareketliymiş. Ayrıca elleri de hiç boş durmazmış. Kuyruklarını havada tutup sürekli bir şeyler örerlermiş. Hatta her şeyi örebiliyorlarmış. Ama diğer hayvanlar sincapların bu yeteneğine hiç değer vermezmiş.

Bir sabah her şey değişmiş. Ormanda bardaktan boşalır gibi yağmur yağmaya başlamış ve günlerce sürmüş. Yağmur o kadar çok yağmış ki sonunda sel olmuş. Orman suların altında kalmış.

Sincaplar, suların yükseldiğini erken fark etmiş ve selden kurtulmuşlar. Samurlar o kadar şanslı değilmiş. Sular yükseldikçe bazıları ağaçların yüksek dallarına tırmanmış. Ama birçoğu sel suyuna kapılmış. Sansarların da durumu farklı değilmiş.

Sincaplar dalları örerek pek çok sal yapmışlar. Kurtarma ekibi kurup samurları, sansarları aramaya çıkmışlar. Onları gördükleri yerde sallara çekmişler. Bu şekilde saatlerce çalışmışlar. Ormandaki bütün samurları ve sansarları kurtarmayı başarmışlar.

Hepsi yaralıymış. Artık hiçbirinin kürkü güzel görünmüyormuş.

Sular çekilene kadar sincaplar, samurlar ve sansarlar sallarda yaşamış. Birbirlerine yardım etmişler. Biraz da sohbet.

Günler sonra hayvanlar evlerine dönmüşler. O olaydan sonra ormanda her şey yeniden düzenlenmiş. Onlar güzel görünmenin her şeyden önemli olmadığını anlamışlar.

Sincapların becerileri ve üstün gayretleri sonucunda ormanda yeni bir dönem başlamış. Bütün hayvanlar kendini bir alanda geliştirmeye karar vermiş. Hepsi, başkasının hayatını kolaylaştıracak ya da kurtaracak bir bilgi sahibi olmuş.

Sen de çok güzelsin, peki senin yeteneğin ne?