Leoparın Hayali

Ümmü Gülsüm Çinici

Bir zamanlar, iki komşu arazi varmış. Bu arazilerden biri çölmüş. Diğeri sık ağaçlı bir ormanmış. Bu araziler labirent şeklinde bir yolla birbirine bağlanırmış. Yolu bilenler diğer araziye kolayca geçebilirmiş, ama bilmeyenler için bu çıkmaz yolmuş.

Çölde büyük bir lama ailesi yaşarmış. Lamalar tertemizmiş ve su ihtiyacını ormandan karşılarmış. Bir gün baba lama yine su getirmek için ormana gitmiş. Ormanda leoparla karşılaşmış.

Leopar ona bakmış, “Buldum” diye bağırmış. Uzun zamandır aklında “çocukları eğlendirecek bir lunapark” varmış. Lunapark için geniş, açık bir alan gerekliymiş. Fakat ormanda ağaçlar ve dallar her yeri kaplıyormuş. Ama lunapark çöle kurulabilirmiş. Orada uygun alan varmış. Bütün bu düşünceler saniyeler içinde leoparın aklından geçivermiş.

Lamanın şaşkın bakışları karşısında leopar konuşmaya başlamış. Lunapark hakkındaki bütün planlarını ona bir çırpıda anlatmış. Lama bu fikri beğenmiş. “Fakat bir sorun var. Çölle orman arasındaki yol çok karışık. Bu yolu düzenlemezsen bu iş olmaz.” diye eklemiş.“ Doğru söylüyorsun. Ama bir çözümünü buluruz. Yeter ki hedefimizden vazgeçmeyelim.” demiş Leopar.

Leopar ve lama baş başa verip düşünmüşler. Leopar “Labirentte hiç ok işareti veya yön levhası var mı? diye sormuş. Lama “Hayır, yok.” demiş.  O zaman leopar “Bir çözüm bulduk işte. Labirente üzerinde yazılar ve ok işaretleri olan levhalar asarız.” demiş. Lama bu öneriyi beğenmiş. “Ama” demiş lama “Çocuklar için çölde yeterli su ve yiyecek de yok.”

Leopar düşünmüş.  Bir süre sonra “Her gün çocuklar için yiyecek ve içecekleri ormanda hazırlar, getiririm.  Lama “Bizim çok güzel peynirimiz olur, onu da ben hazırlarım.” demiş.

Derken hava kararmış. Lama “En kısa sürede tekrar görüşelim.” deyip gitmiş.

Leopar, çok çalışkan biriymiş. Ertesi gün erkenden lamanın yanına gitmiş. Hemen çalışmaya başlamışlar. Birkaç hafta içinde labirent ve lunapark açılışa hazır hale gelmiş. Her şey çok güzelmiş. Salıncaklar, kaydıraklar, dönme dolap… Bütün çocuklar heyecanla onlara binmeyi bekliyormuş.

Leoparın hayali gerçek olmuş. Hayal et ve çalış! Çalışınca başaramayacağın iş var mı?