Top Toplama Oyunu

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Oyuncaklar çocuk gelişiminin en önemli araçlarından biridir. Çocuklar için doğru eğitici oyuncakların seçilmesi, farklı alanlarda gelişimleri için önemlidir. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, çevreyi keşfetmeye hazırlanırken kas yetenekleri ve dengelerini geliştirmelidir. Parmak, bacak, el, kol gibi vücut parçalarını hareket ettirmek için gerekli olan oyuncaklarla denemeler yapma eğilimindedirler. Yeni yürümeye başlayan çocuklar özellikle tüm vücutlarını kullanmalarını gerektiren oyuncaklardan hoşlanırlar. Çocuklar yaş aldıkça, oyun oynayarak motor becerilerini geliştirirler.

 

Yürüme arkadaşı aynı zamanda bir bebek oyuncağı olduğu için bebeklerin saatlerce eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor. Bebekleri kendi başlarına yürümeye başlamadan önce ek stabilite sağlayarak cesaretlendiriyor. Fiziksel aktivitenin yanı sıra zihinsel uyarıcı rolü de üstleniyor.  Üzerinde bulunan topları toplama etkinliği çocukların ince motor becerileri ve el-göz koordinasyonunun gelişimine katkıda bulunuyor. Bebekler yürüme yardımcısı kullanırken kaslarını kendi iradeleriyle kullandıkları için bağımsızlık duyguları gelişebilir.

 

Neşeli Müzikli Top Toplayıcı ile etraftaki topları toplayan çocuklar keyifli saatler geçirmektedir.

 

Bebeğinizin özellikle motor becerilerinin gelişmesini destekler. Görsel ve işitsel duyuların gelişmesine yardımcı olur. Çocuğunuz oyuncağı yürütürken karşısına çıkan topları toplamaya çalışarak El-göz koordinasyonunu geliştirir.

Ayrıca müzik işitsel yeteneklerini geliştirirken çocuğun eğlenmesini sağlar.

Bebekler topları yakalamaya, tutmaya ve oynamaya çalışırken el-göz koordinasyonları geliştir.