Birazcık Endişeli

Çocuk Gelişimi Uzmanı Mine Kara

 

Gelincik, büyük ve öfkeli bir fırtınaya yakalandığında saklanmak için bir kale inşa eder. Ve bir gün rüzgârda oynamayı ve yağmurda su sıçratmayı seven Köstebek ile tanışır. Gelincik, korkularını yenmeyi ve hava nasıl olursa olsun eğlenmeyi öğrenebilir mi acaba?”

Muzır bir köstebek ve kaygılı bir gelinciğin mizah ve duyarlılıkla oluşturulmuş bir hikâye kitabı: “Birazcık Endişeli”.

Kitabın yazarı Chiara GAVİN, birçok ödül almış olan Tim WARNES ise güzel çizimleri hazırlayan kişidir. Türkçe diline Ayça ALDATMAZ tarafından çevrilen kitap 2021 senesinde İngiltere’de Teach Primary Book Awards Shortlist’te yer almıştır. 2021 yılında Meraklı Tilki Yayınevinden çıkan kitabımız 32 sayfadan oluşmaktadır. +3 yaş çocuklarla beraber okumaya başlayabilirsiniz. Bazen üst üste yaşanan zor anlardan sonra her an kötü bir şey yaşanacakmış endişesi özellikle çocuklar için baş etmesi güç bir durum olabilir.

 

Hatta bireysel farklılıkları göz önüne alırsak kimi çocuklar da diğer akranlarına göre duygularını daha yoğun yaşayabilirler. Kitabımız ilk defa deneyimlenen veya tekrarlanan durumlara karşı endişe yaşayan çocuklar açısından eğlenceli ve yararlı olacaktır.

Hem ebeveynler hem de eğitimciler çocuklara rehberlik yapmaya çalışırken bu gibi hikâye kitapları ve içeriğindeki hayvan dostlarımız ile beraber konuyu daha eğlenceli ve yapıcı hale getirebilir.