Art Craft Sevimli Hayvanlar Oyun Hamuru Seti

Klinik Psikolog Tuğçe Akınsel Karamanlı

3 yaş ve üzeri çocuklar için tercih edilen oyun hamuru seti içerisinde 4 adet 200 gr oyun hamuru ve çeşitli kalıplar mevcuttur. Çocuklarınız oyun hamur setleri ile hem eğlenerek hem de bir şeyler öğrenerek keyifli saatler geçirebilirler. Oyun hamuru, çocuklar ve ebeveynler için harika bir eğlence unsurudur. Yumuşak ve renkli oyun hamurları çocuklar arasındaki en popüler oyuncaklardan biridir. Ayrıca hamurların renkleri, hamur kalıpları, hamur matları ve damgalar sayesinde bu oyun daha eğitici bir hal alır ve çocuğunuz için birçok fayda sağlar.

 

Oyun hamurları, yumuşak ve esnek yapısı ile rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bu nedenle çocukların dokunma ve hissetme duyusunu da geliştirir.

 

Oyun hamuruyla oynamak çocuğunuzun motor gelişimini destekler, el kaslarının çalışması ve gelişmesini, el becerilerinin kuvvetlenmesini sağlar. Oyun hamurları sayesinde çocuğunuz hayal dünyasındakileri yansıtabilmesini, şekiller, hayvanlar, yiyecekler ve çok daha şekli yaratabilir.

 

Birbirinden farklı boyutlardaki hamurları birbiriyle ilişkilendirmeye çalışmak, şekil vermek ve kesip geri birleştirmek gibi işlemler çocukların el ve göz koordinasyonlarını kuvvetlendirir. Çocuğunuzun motor becerilerinin kuvvetlenmesi, kavrama yeteneğinin, yaratıcılığının ve el kaslarının gelişmesine fayda sağlamaktadır. Renk çeşitliliğinden dolayı çocukların ilgisini çekerken renk ve şekil farkındalığı sağlanır.

 

Aile bireyleriyle birlikte oynanabilen hamurlar sayesinde aile içinde etkileşim ve iletişimi kuvvetlendirir.