Tombala — En Keyifli Aile Oyunu

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

Özellikle yılbaşı akşamları en sevilen oyunlardan birisi tombaladır. Heyecan içerisinde rakipleri geride bırakıp birinci olmak isteyenler yılbaşı akşamını şenlendirir.

 

Tombala oyunu ailemiz ve sevdiklerimizle keyif alabileceğimiz,  eğlenceli vakit geçireceğimiz oyunlar arasındadır.

 

İtalyanca kökeni tombola olan kelimelerden türkçeye geçen tombala – bingo ismiyle tüm dünyada üne kavuşan bir oyundur.

 

Tombala oyunu torbadan numaralı taşları çekerek üzerinde numara yazılı kartlarla oynanan bir şans oyunudur. Karttaki bütün numaraların doldurulmasıyla kazanılan en büyük ödülle tombala yapılır.

 

Çocuklar ebeveynleri ile birlikte kaliteli zaman geçirirken aynı zamanda bir çok yeni şeyi öğrenmekten zevk alabilmektedirler. Bu tarz oyunlarda çocuklar aileleri ile vakit geçirmenin yani sıra çocukların fiziksel ve duygusal gelişimleri için çok önemlidir. Ebeveynlerin çocuklarıyla yaptığı her şey ilişkilerini güçlendirecektir. Eğlenirken aynı zamanda öğrenmelerini sağlamaktadır.  Çocukların sabır gibi günlük yaşamda faydalı olabilecek merak ve  becerilerini geliştirmesini de teşvik ederler. Aile oyunları çocukların yeteneklerini göstermelerini sağlar, özgüvenlerini artırır , yaratıcılığı ve okul başarısını artmasını sağlar. Sosyal ve duygusal yeteneklerini geliştirir.