Balık Avı Oyunu

Psk. Tuğçe Akınsel Karamanlı

3 yaş üzeri çocuklar için uygun olan balık avı çocuk oyunu sayesinde oyuncular balık yakalamak için mini balıkçılık oltalarını kullandıkça el göz koordinasyonu, ince ve kaba motor becerilerini geliştirir.

 

Çocukların gelişiminde sadece bilişsel becerileri geliştirmek yeterli değildir.  Oyun sayesinde hem motor becerileri hem de görsel algı becerilerini kolayca geliştirebiliriz.

 

Çocukların el göz koordinasyonlarını sağlamakta, yön bulma kabiliyetini geliştirmekte ve ince motor becerilerini desteklemektedir.

 

Oltadaki mıknatıslar sayesinde balıkları tutarak çocukların konsantrasyonlarını daha uzun süre korumalarına yardımcı olunmaktadır.

 

Ayrıca parçalar üzerindeki rakamlar sayesinde çocuğunuzun matematik becerilerinin gelişmesine yardımcı olunacaktır. Bu sayede çocuklar becerilerini geliştirdikçe daha başarılı olur ve kendine güvenleri artar. Bu da daha güçlü bir  benlik kavramı ve daha fazla bağımsızlığa yol açar.

 

Balık Avı oyunu ile aile bireyleri bir araya gelerek  eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanır. Görsel mekansal ve problem çözme becerilerini kullanmayı gerektiren ve zihni güçlendiren bir oyundur.