Natan Farklı Bir Şekilde Öğreniyor

Çocuk Gelişimci

Mine Kara Duman

Natan isimli çocuğumuz disleksi tanısı almış bir çocuk. Buna rağmen okumayı, kitapları çok seviyor. Okumakta zorlanmasına rağmen tüm bu zorluklarla baş etmeyi öğreniyor. İşte bu haftaki kitabımızda Natan’ın bu zorlukları nasıl aştığını göreceksiniz. İlk baskısı 2018’de Yapı Kredi Yayınları’ndan olan kitabımız 28 sayfa kuşe kâğıdından ve karton kapaklardan oluşmaktadır. 5+ yaş çocuklarınızla beraber keyifle okuyabileceğiniz bir farkındalık kitabı diyebiliriz aslında.  Yazar Danielle NOREAU sade ve anlaşılır bir dil kullanmış. Disleksiyi hikâyenin içinde temel bilgileri anlatarak ele almış.

 

Bilgi verici olması sizleri yanıltmasın çünkü kullandığı dil okuyucuyu sıkmıyor. Ayrıca kitabı resimleyen Sabrina GENDRON’da resimleri büyük boyutlarda, canlı renklerle karmaşık olmayan sade şekilde çizmiş.

 

Kitabımız farkındalık yaratmanın yanında disleksili çocukların da kendini yalnız hissetmemesi ve özgüvenlerinin desteklenmesi açısından da yararlı olacaktır. Aile-okul-uzman işbirliğini vurgulayan kitapta ayrıca çocukların nelere ihtiyacı olduğunu, nasıl eğitim almaları gerektiğine de değinilmiş.

 

Kitabın en sonunda ise anne-babalara ve eğitimcilere de disleksi hakkında bilgi notları hazırlanmış. Bu kitabı okurken hem çocuklarınız hem de sizler belki de daha önce duymadığınız veya karşılaşmadığınız bu durum hakkında hem güzel vakit geçireceksiniz hem de bilgi edineceksiniz.