Kırmızı Çizmeleri Annesi Zanneden Kaz

Çocuk Gelişimci

Mine Duman

“Pafki doğduğunda gördüğü ilk şey kırmızı çizmeler! Pafki kırmızı çizmeleri annesi zannediyor. Kırmızı çizmeler bahçeye çıkınca peşinden çıkıyor, kırmızı çizmeler durunca duruyor! Pafki’nin kardeşleri uçmaya başladı ama kırmızı çizmeler uçmuyor ki! Peki, Pafki şimdi ne yapacak?”

 

Ünlü yazar Nihan KAYA’nın kaleminden çıkan ve Şeyma AKMAN’ın çizimlerini yaptığı bu güzel ve eğlenceli kitap 24 sayfadan oluşuyor. Dış kapakları kolay yırtılmayacak türden orta kalınlıkta hazırlanmış.

 

İlk baskısı 2021 yılında gerçekleştirilen kitabın içeriği 3+ yaş dönemi çocukların kolayca anlayabileceği bir dille yazılmış. Yazar çocukların yaşamlarının ilk yılında annelerine olan bağlılığı, daha sonraki dönemlerde ise yavaş yavaş bağımsızlaşma çabaları kırmızı bir çift çizme ile anlatmış. Bu anlamda zorluk yaşayan veya bu dönemi rahatlıkla atlatan çocuklar için de ilgi çekici bir kitap olacağını düşünüyorum.

 

Olay örgüleri resimlerle açıklayıcı ve sürükleyici bir biçimde düzenlenmiş. Daha çok çiftlik hayatını resmeden çizer tüm sayfalarda çiftlik hayatını doğal haliyle ve eğlenceli bir şekilde çizmiş. Gerçek bir kazla yaşanan olaydan esinlenilmiş olan kitapta sizler de çocuklarınızın size olan bağlılığından bir şeyler göreceksiniz.

 

Herkese iyi okumalar dilerim.