Farklı Ama Aynı

Çocuk Gelişimci

Mine Duman

“Bir gün çobanın sürüsündeki keçilerden biri doğurur. Ama bu sevimli yavrunun diğerlerinden farklı olduğu hemen anlaşılıyordu. Yavrunun ön bacakları tutmuyordur. Peki minik keçi şimdi dağlarda nasıl yaşayacak?”

 

“Farklı Ama Aynı” isimli kitapta bedensel farklılığı ile dünyaya gelmiş bir oğlağın, doğayı kendine ev edinmiş bir çoban sayesinde yaşama tutunma çabasını ilgi çekici pastoral çizimlerle çocuklara aktarıyor. Bu güzel aktarımda aynı zamanda çocuklarımız “heybe”, “ağıl”, “kaval”, “sepet örme”, “oğlak” gibi belki daha önce hiç duymadıkları kelimelerle de tanışma fırsatı bulacaklar.

 

Ünlü yazar ve çizer Feridun ORAL’ın bütün çocuklara ithaf ettiği bu kitap Yapı Kredi Yayınları aracılığı ile buluşuyor bizlerle. 28 sayfadan oluşan eser kuşe kâğıtlarından hazırlanmış. Kapaklarının da sert kartondan olması okuyucuya ayrıca avantaj sunuyor.

 

Sevili okurlar! Çocukların dünyası ve dünyayı algılayış biçimleri bizimkinden çok farklı. Onlar dünyayı sade ve olduğu gibi algıladıkları için farklı olana karşı büyük merak duyarken aynı zamanda bazen acımasız da olabiliyorlar. Bu nedenle 3+ yaş grubuna hitap eden bu kitabın çocuklarınızın farklı olan şeyi/kişileri algılama konusunda farkındalığını arttıracağına eminim. Ayrıca bazen farklılıkların zenginlik olabileceği ve dezavantajlı gözüken durumların avantaj olabileceğine de değinilmiş.

İyi okumalar.