Rüzgarın Üzerindeki Şehir

Çocuk Gelişimci Mine Kara

Bir zamanlar ülkelerin birinde, minik bir kasabada, çalışkan ve mutlu insanlar yaşarmış. Günlerden bir gün, kasabalılar işlerinden dönerken, nereden geldiği belli olmayan güçlü bir rüzgâr esmeye başlamış.” şeklinde başlayan kitabımız insanların rüzgârla beraber değişen hayatlarına nasıl uyum sağladıklarını anlatıyor.

 

Bir rüzgâr düşünün; sizi havada tüy gibi uçuran, dünyayı dolaştıran ve en uzak ülkedeki insanlarla tanışmanızı sağlayan. Değerli çocuk edebiyatı yazarlarımızdan Behiç AK tarafından kaleme alınan bu kitap hayal dünyanızın sınırlarını zorlayacak gibi görünüyor.

 

2009’da ilk defa okuyucu ile buluşan kitap öyle sevilmiş ki 2020 senesine kadar yirminci baskısına girmiş. 32 sayfadan oluşan kitabımızın sayfalarının sağlam kuşe kâğıtlarından hazırlanmış olması dayanıklılık açısından önemli bir unsur.  Resimlerin hikâyeyle paralel olarak ilerlemesi, çeşitli öğeler barındırması anlatılanları gözümüzde daha kolay canlandırabilmemizi sağlıyor. Ayrıca her sayfada resimleri inceleyerek bambaşka hikâyeler çıkarabilirsiniz.

 

Çocuklarımıza hayatta her zaman farklı olasılıkların olduğu düşüncesini, yaşadıklarımıza farklı açılardan bakabilme yeteneğini kazandırma konusunda bizlere yardımcı olabileceğini düşünüyorum.   Hem okul öncesi hem de ilkokul çağındaki çocukların hatta ve hatta biz yetişkinlerin bile okuyabileceği ve okurken farklı duygular hissedebileceği çok değerli ve eğlenceli bir kitap.